HUIDTHERAPEUTISCH CENTRUM BREDA - ETTEN-LEUR

voor behandeling, preventie, voorlichting & advies

MICRONEEDLING

 

Bij microneedling wordt gebruik gemaakt van een pen met zeer fijne, vibrerende naaldjes. Deze bewegen snel over de huid waardoor kleine kanaaltjes ontstaan die tot in de lederhuid kunnen reiken. Dit stimuleert de celdeling en de aanmaak van collageen en elastine. Hierdoor wordt de huid sterker, soepeler en egaler van kleur.

 

De pen werkt zo nauwkeurig dat zelfs delicate en moeilijk te bereiken gebieden, zoals rond de ogen, lippen en op de neus, optimaal behandeld kunnen worden.

Hoe diep de naalden de huid in gaan, varieert van 0,2 mm tot en met 3 mm. Voor een paramedische behandeling gebruikt de huidtherapeut naalden met een lengte van tussen de 1 en 2 mm, in uitzonderlijke gevallen zelfs met een lengte van 3 mm.

 

Microneedling kan worden toegepast bij:

 

 • (Acne)littekens
 • Zonbeschadiging
 • Grove poriën en/of grove huidstructuur
 • Rimpels en fijne lijntjes
 • Pigmentafwijkingen
 • Brandwonden

 

DE BEHANDELING


De behandeling zal aanvoelen als prikjes in de huid en is niet geheel pijnloos. Wordt de behandeling op zeer gevoelige plekken uitgevoerd, of wordt er gebruik gemaakt van een medische naaldlengte, kan er indien gewenst en in overleg met uw huisarts gebruik gemaakt worden van een verdovende creme (EMLA).

 

 

DIRECT NA DE BEHANDELING


Afhankelijk van het behandelde huidgebied en de intensiteit van de behandeling zal de huid er na de behandeling roze/rood uitzien en warm aanvoelen. De warmte zal enkele uren na de behandeling afnemen, maar de roodheid kan enkele dagen aanhouden. Na een intensieve behandeling kunnen puntbloedinkjes en/of kleine blauwe plekjes ontstaan, deze zijn niet ernstig en trekken vanzelf weer weg.

Er kan sprake zijn van schilfering en lichte korstvorming waaronder nieuwe huid wordt aangemaakt. Na één tot twee weken laten de eventuele korstjes vanzelf los en wordt de nieuwgevormde huid zichtbaar.

De huid is na de behandeling extra kwetsbaar. Dit betekent dat u tot 48 uur na de behandeling voorzichtig moet zijn met sauna en heet douchen of baden. Gedurende 4-6 weken na de behandeling moet de huid elke dag beschermd worden met een zonnebrandproduct met tenminste een beschermingsfactor 30-50.

 

 

WAT IS HET RESULTAAT?

 

Het effect van de behandeling is niet direct zichtbaar. Na gemiddeld 4-6 weken zal de eerste verbetering zichtbaar zijn, maar voor het uiteindelijke resultaat is meer tijd nodig. De huid heeft tijd nodig om collageen en elastine aan te maken. Collageen verstevigt de huid en elastine maakt de huid soepeler. Dit proces kan 6-9 maanden duren. Het resultaat zal geleidelijk aan zichtbaar worden en is afhankelijk van de intensiteit van de behandelingen en het aantal behandelingen.

 

Het verwachte resultaat is:

 

 • Een meer gladde en frisse huid
 • Fijnere poriën
 • Minder rimpels en fijne lijntjes
 • Verbetering van de huidstructuur
 • Vermindering van pigmentvlekken
 • Opvulling van (acne)littekens
 • Vervlakking van operatie- of traumatische littekens

 

HOE VAAK MOET IK TERUGKOMEN VOOR DE BEHANDELINGEN?

 

Net als bij andere huidverbeterende therapieën geldt, hoe meer behandelingen, hoe sterker het effect. Het aantal behandelingen is sterk afhankelijk van de indicatie. Er zijn gemiddeld 4 tot 6 behandelingen nodig voor een goed resultaat. Deze dienen dan gemiddeld om de 2 tot 6 weken plaats te vinden. Ook dit is afhankelijk van de indicatie en de intensiteit van de behandeling.

 

 

WAT ZIJN DE KOSTEN?

 

Gehele gelaat

Klein litteken

Bovenlip

Neus/lippenplooi

Oogcontouren

 

 

INTAKEGESPREK (CONSULT)

 

Voor de behandeling is altijd een consult noodzakelijk. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend. Er zal met u besproken worden of uw huid en huidtype geschikt is voor microneedling.

 

 

AFSPRAAK MAKEN?

 

Bel 076-5201180 voor het maken van een afspraak.€ 195,00 per behandeling - 3 behandelingen € 495,00

€   50,00 per behandeling -  is vanaf prijs, afhankelijk van grootte

€   75,00 per behandeling -  (rokersrimpels)

€   95,00 per behandeling

€   95,00 per behandeling

CONTACT

 

BREDA

Gezondheidscentrum Kapelhof Breda

Kapelstraat 66 - 1A

4817 NZ Breda

 

076 520 11 80

06 124 306 09

Locatie Haagse Beemden Breda

Paramedisch Centrum Heksenwiel

Heksenakker 1

4823 JZ  Breda

ETTEN-LEUR

 

Locatie Etten-Leur

Paramedisch Centrum Etten-Leur

Liesbosweg 40a

4872 NE Etten-Leur