HuidTherapeutisch Centrum Breda

Voor behandeling, preventie, voorlichting & huidadvies

Laserbehandeling schimmelnagels

De behandeling van schimmelnagels

Een groot percentage mensen krijgen ooit te maken met een schimmelinfectie van de nagels aan de voeten. De medische naam hiervoor is onychomycose.
Vaak schamen mensen met deze aandoening zich voor hun voeten, maar dat is helemaal niet nodig, samen met jou hebben heel veel mensen er last van.

Een schimmelnagel (ook wel kalknagel genoemd) is een verdikte, brokkelige of verkleurde nagel.
De schimmel is overdraagbaar van mens op mens. De besmetting vindt vaak plaats via bijvoorbeeld een badkamer- sauna- of zwembadvloer of textiel. De schimmel gedijt het beste in warme vochtige gebieden zoals in (sport)schoenen of laarzen. De schimmel leeft direct onder de nagel in het nagelbed en voedt zich met keratine, een proteïne uit de nagel.

Behandeling van de schimmel is lastig en moeizaam. Pillen hebben vaak bijwerkingen (leverfunctiestoornissen) en zalfjes zijn vaak niet effectief genoeg. Laserbehandeling kan dan uitkomst bieden.

Verantwoord laseren

Wij hechten een groot belang aan het verantwoord werken met lasers. In de praktijk wordt volgens een streng protocol gewerkt. Alle behandelaars in de praktijk hebben een HBO-opleiding huidtherapie afgerond en zijn B.I.G.-geregistreerd. Zij hebben ervaring met het het behandelen met laser.

Plan een gratis consult

gratis vrijblijvend adviesgesprek huidtherapie breda htc

Laat je vrijblijvend en kosteloos adviseren over jouw huid door een huidtherapeut. Bel 076 5201180 of vul het formulier in.

* Verplicht invulveld

Veelgestelde vragen over laserbehandeling schimmelnagels

Hoe werkt het?

Tijdens de behandeling, die slechts enkele minuten in beslag neemt, wordt een laserstraal langzaam in een regelmatig patroon over het nagelbed bewogen. Hierdoor ontstaat in het nagelbed gerichte warmte in de schimmelkolonie waardoor de schimmel wordt gedood.
De meeste patiënten voelen alleen warmte tijdens de behandeling.

Wat zijn de kosten?

Een ‘kuur’ van 3 behandelingen kost u € 299. Dit wordt niet vergoed door uw zorgverzekeraar. U kunt ook kiezen om per keer te betalen, dan bedragen de kosten 125 euro per behandeling. De spray kost € 12,50

Hoe vaak moet ik komen voor de behandelingen?

Het verdient de aanbeveling om de behandeling 1 keer per maand te herhalen gedurende een 3-tal maanden voor een duurzaam en blijvend effect. Wij behandelen beide voeten, alle 10 de tenen, omdat de schimmel ook aanwezig kan zijn op de gezond-ogende nagels.

Wat is het resultaat?

Na ongeveer 9 maanden is het aangetaste nageldeel uitgegroeid en kun je een grote verbetering waarnemen. In uitzonderlijke gevallen is een nabehandeling nodig. Voor het slagen van de behandeling is het van groot belang dat je thuis onze adviezen opvolgt. De schimmel heeft zich genesteld in uw schoenen, sokken en beddengoed, maar ook in bijvoorbeeld eerder gebruikte nagellak. Tussen de behandelingen door blijf je 2x per dag sprayen met een met een antischimmel spray. Deze spray moet tweemaal daags op de nagels gebruikt worden. Schoenen moeten ook regelmatig aan de binnenzijde worden besproeid met de schimmelwerende spray.

Consultgesprek

Tijdens het eerste bezoek wordt bekeken of de kalknagels inderdaad op een schimmel berusten.

Hou er rekening mee dat enkele dagen tot een week voor de behandeling de nagel moet worden teruggebracht tot een minimale lengte en het oppervlak van de nagel zo veel mogelijk moet worden af gefreesd (tot een dikte van maximaal 2 mm).

Ons advies is dit te laten doen door een ervaren pedicure. Je dient ook te gaan starten met 2x per dag te sprayen met een antischimmel spray die jouw huidtherapeut adviseert.

Geef je reactie op deze behandeling

Wij waarderen het als je hier je reactie op onze behandeling(en) achterlaat.

Reviews op deze behandeling

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste die een beoordeling geeft op deze behandeling.

Scroll naar boven