Blog

Een vermoeide uitstraling door wallen

Deel dit bericht:

Wallen of donkere kringen onder de ogen hebben we helaas allemaal 
wel eens: nachtjes doorhalen, stress of insomnia zijn veel voorkomende 
boosdoeners.

Wallen of donkere kringen onder de ogen? Zo kom je ervan af!

Voor sommige mensen is dit probleem makkelijk op te 
lossen: soms is slaap en hydratatie voldoende om de wallen en 
donkere kringen als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen. 
Helaas geldt dit niet voor iedereen: veel mannen en vrouwen staan 
iedere ochtend op met een vermoeid gezicht door wallen, zelfs na 
een goede nachtrust. Ook het drinken van meer water en het smeren 
van speciale oogcrèmes helpt in dit soort gevallen vaak niet.

Dit kan erg frustrerend zijn: wallen of donkere kringen kunnen een erg vermoeide uitstraling geven, terwijl de persoon in kwestie misschien helemaal niet moe is!
Make-up kan een oplossing bieden, maar uiteraard is dit alleen maar een manier om het probleem te verhullen. Het is echter beter om het probleem bij de wortel aan te pakken, zodat make-up producten zoals foundation of concealer niet eens nodig zijn! Voor mannen en vrouwen die last hebben van wallen of donkere kringen onder de ogen en hier graag iets aan willen veranderen, zijn er een verschillende behandelingen mogelijk.

Wallen wegwerken door middel van een onderooglidcorrectie

Een onderooglidcorrectie is een relatief kleine ingreep van ongeveer 60 minuten. De meeste wallen worden veroorzaakt door een ophoping van vet onder de ogen. Deze opeenhoping is blijvend, waardoor de wallen niet verdwijnen na een paar keer uitslapen.

Bij een ooglidcorrectie wordt dit overtollige vet weggehaald of herverdeeld. Tevens wordt het teveel aan huid weggenomen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een kleine incisie. Aangezien deze incisie vlak onder de wimperrand gemaakt wordt, zijn de littekens na de behandeling nauwelijks tot niet zichtbaar. Daarnaast kan de oogkringspier eventueel een stukje ingekort worden. Vervolgens wordt de spier gehecht aan het botvlies van de buitenste ooghoek, zodat het oog een mooiere vorm krijgt.

Het resultaat? Een frisse, jeugdige blik! Een vermoeid gezicht door wallen of donkere kringen is vanaf nu verleden tijd.

Wallen wegwerken door middel van fillers

Een andere manier om een einde te maken aan wallen of donkere kringen is een behandeling met fillers, ook wel injectables genoemd. Naast een opeenhoping van vet kunnen wallen ook worden veroorzaakt door volumeverlies onder de ogen en bij de ooghoek. Hierdoor ontstaat een schaduw onder het oog. Injectables kunnen de wallen aanzienlijk verminderen of zelfs laten verdwijnen.

Deze behandeling duurt slechts 30 minuten: met een aantal kleine prikjes wordt een hyaluronzuur (zoals Restylane, Radiesse, Juvederm of Stylage) onder de ogen ingespoten. Deze injectables herstellen het volume onder het oog. Indien nodig kan tevens het volumeverlies op het jukbeen hersteld worden. Hierdoor wordt een vloeiende overgang van het onderooglid naar de wang gecreëerd. Voor deze behandeling wordt een zeer dunne naald of canule gebruikt.

U zult hierdoor nauwelijks iets voelen van de prikjes. Na deze behandeling kunt u meteen weer verder met uw dag. Uw concealer kunt u echter thuislaten: in de spiegel ziet u een fris, sprankelend gezicht, ook zonder make-up!

Scroll naar boven