Blog

Het reinigen van de huid

Deel dit bericht:

Voor ieder huidtype is een juiste reiniging. Maar welke is het meest geschikt voor jou?

In de loop van de dag en nacht stapelen talg en vuil zich op de huid. Hierdoor kunnen puistjes en andere oneffenheden ontstaan. Wanneer de huid een laagje vuil bevat, kunnen actieve ingrediënten niet doordringen in de huid. Voor ieder huidtype is het dus belangrijk een reiniging te gebruiken. Welke reiniging geschikt is, bespreken we hieronder.

Voor de droge huid: de hydrating cleanser

Deze reiniging van ZO skin health bevat hydraterende ingrediënten, zoals panthenol en allantoïne, die vocht vasthouden in de huid. Hierdoor minimaliseert het de irritatie en droogte die gepaard gaan met de gevoelige, droge huid. Daarnaast kan deze reiniging gebruikt worden voor het afhalen van make-up.

Voor de vette huid: de exfoliating cleanser

Deze reiniging van ZO skin health bevat bolletjes met daarin salicylzuur. De belangrijkste eigenschap van salicylzuur is dat het doordringt in de poriën en daar het vet oplost. Hierdoor verwijdert het talg en onzuiverheden op de huid en exfoliëert het mild. Daarnaast bevat de reiniging jojoba-bolletjes. Deze verzachten de huid en verbeteren de hydratatie.

Voor de gevoelige huid: dermaviduals reinigingsmelk en reinigingsgel

Dermaviduals: DMS, heeft dezelfde samenstelling en structuur als de huidbarrière. Hierdoor is het uitermate geschikt om de gevoelige huid te reinigen omdat het de barrière van de huid niet beschadigd. Hierdoor kan zelfs de atopische eczeem huid of de allergische huid gereinigd worden.

Voor de behandelde huid: Skintech cleanser foam

De Skintech cleanser foam wordt in de eerste plaats gebruikt tijdens en na een peeling of skinbooster. De milde reiniging is in staat de huid zacht te exfolieren waardoor schilfers na een behandeling makkelijker loslaten en de actieve crème door de huid kan worden opgenomen.

Voor alle huidtypen: de gentle cleanser

De gentle cleanser van ZO skin health bevat haver. Dit versterkt de huidbarrière en reinigt de huid zonder uit te drogen. Glycerine zorgt voor extra hydratatie. Tegelijkertijd werkt de reiniging het verwijderen van talg. Als laatste zijn anti-oxidanten toegevoegd waardoor de huid beschermd is tegen vrije radicalen.

We helpen graag bij het vinden van de juiste reiniging. U kunt een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend consult.

 

Sascha Herwig
HuidTherapeutisch Centrum Breda

Sascha Herwig

Scroll naar boven