Voor afspraken bel 076 5201180


HuidTherapeutisch Centrum Breda - Etten-Leur

 
Voor behandeling, preventie,
voorlichting & huidadvies

Acnebehandeling

Afhankelijk van de vorm en mate van acne en/of littekens en het eventuele gebruik van medicijnen zullen we een behandeling adviseren en productadvies verstrekken.
Omdat bij iedere acne de toegenomen talgproductie en een verstoring in het verhoorningsproces belangrijke oorzaken zijn, zullen de meeste behandelingen hierop gericht zijn. Dat wil zeggen de talgproductie remmen en de verhoorning verminderen.

acne behandeling breda goede resultatenEen belangrijke aanvulling op onze behandeling vinden wij het thuisgebruik van producten. De producten bevatten de bekende ingrediënten tegen acne, zoals salicylzuur (talgreducerend) en benzoylperoxide (ontstekingsremmend). Deze zorgen er dus voor dat de hoofdveroorzaker, nl. talg, dusdanig wordt verminderd dat er minder mee-eters en ontstekingen kunnen ontstaan, waardoor de behandelfrequentie vaak omlaag kan.

Een vervelend gevolg van ontstekingen is het ontstaan van littekens. Ook hier zijn er verschillende mogelijkheden om deze minder zichtbaar te maken, bijvoorbeeld een chemische peel, microneedling of fractionele laser.

De behandelingen

 

 • Acnebehandeling

  Deze behandeling omvat het reinigen van de huid, gevolgd door een scrub/peeling. Daarna zal een dieptereiniging plaatsvinden waarbij comedonen (mee-eters), pustels en papels (ontstekingen) worden verwijderd.

  Duur behandeling: 30 minuten
  Prijs behandeling: € 45,95

 • Acnebehandeling inclusief biosulfurmask

  Een extra aanvulling is het biosulfermask. Dit diep reinigende masker bevat zwavel, kaolin en bentoniet. Het minimaliseert de overtollige talgproductie en gaat ontstekingen tegen. De verzachtende werking van glycerine zorgt er tevens voor dat de huid gehydrateerd wordt en de barrièrefunctie verbetert waardoor irritatie verminderd.

  Duur behandeling: 45 minuten
  Prijs behandeling: € 75,95

 • Acnebehandeling inclusief microdermabrasie

  Microdermabrasie wordt ingezet bij een huid met een verstoring in het verhoorningsproces. Wanneer een huid ‘verdikt’ is waardoor de talgklier verstopt raakt. Bij microdermabrasie worden er, onder hoge druk, steriele kristallen langs de huid gezogen. De huid wordt als het ware 'gezandstraald'. De huid wordt hierdoor ‘dunner’ zodat de talg beter kan afvloeien.

  Duur behandeling: 45 minuten
  Prijs behandeling: € 98,50

 • Salicylzuurpeel

  Salicylzuur is een uitermate geschikte werkstof, die vaak wordt ingezet bij een acnehuid. De stof verweekt namelijk de hoornlaag, het vermindert talgblokkades en voorkomt ontstekingen.
  De salicylzuur peelings die wij gebruiken, bestaan in verschillende sterktes, namelijk 5%, 20% en 30%. Welke van deze kan worden toegepast is afhankelijk van de huid en de eventuele voorbereiding met producten die heeft plaatsgevonden.

  Duur behandeling: 30 minuten
  Prijs behandeling: € 95,00

 • Microneedling

  Als gevolg van de ontstekingen kunnen er littekentjes ontstaan. Microneedling kan hier een oplossing voor bieden. Door het gebruik van kleine naaldjes die vibreren, worden kleine gaatjes in de huid gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de huid zich op een natuurlijke manier gaat herstellen. Hiernaast wordt de aanmaak van collageen versneld. De huid zal er gladder en egaler uitzien.

  Prijs behandeling: vanaf € 50,00 afhankelijk van de grootte van het gebied.

 • Sebacia acne behandeling

  Lees hier meer over onze Sebacia acne behandelingen.

Aantal behandelingen

Acne is een chronische aandoening die grillig kan verlopen, soms een tijdje rustig en een andere keer weer een opvlamming. Er is om die reden geen indicatie te geven omtrent het aantal behandelingen dat nodig is om de huid rustig te krijgen/houden.

Vergoeding

De acnebehandeling wordt door de meeste zorgverzekeraars voor een bepaald bedrag vergoed vanuit het aanvullende pakket. Echter is dit vaak alleen wanneer het acnetherapie voor het gelaat betreft. Ook vragen sommige zorgverzekeraars dan om een verwijzing van een arts. Vraag dit na bij uw zorgverzekeraar. Producten worden niet vergoed.

Verantwoord behandelen

Wij hechten een groot belang aan het verantwoord werken. In de praktijk wordt volgens een streng protocol gewerkt. Alle behandelaars in de praktijk hebben een HBO-opleiding huidtherapie afgerond en zijn B.I.G.-geregistreerd.

Intakegesprek (consult)

Voor de behandeling is een consult altijd noodzakelijk. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend. Er zal met u besproken worden welke behandelmogelijkheden en producten het meest geschikt zijn voor uw huid.

Plan een gratis consult

gratis huidadvies huidtherapeut breda

Laat je vrijblijvend en kostenloos adviseren over jouw huid door een huidtherapeut.

Geef je reactie op deze behandeling

Gemiddelde beoordeling :

You are not logged in. Please login to continue

:

Reviews

Kuur Microneedling FullFace behandelingen

Nu gratis* RevitatrolTM Repair crème gratis bij een kuur van 3 behandelingen.

Behandeling van de rode en gevoelige huid

RozatrolTM voor behandeling van een rode
 en gevoelige huid.

Zelfmanagement armlymfoedeem

Cursus voor mensen met lymfoedeem en hun partner(s).

Behandeling van rode & blauwe vaatjes

Laserbehandeling voor rode & blauwe vaatjes.

HuidTherapeutisch Centrum

Gezondheidscentrum Kapelhof
Kapelstraat 66 - 1a
4817 NZ Breda

Tel: 076 520 11 80
Mobiel: 06 124 306 09
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons

Locatie Haagse Beemden

Paramedisch Centrum Heksenwiel
Heksenakker 1
4823 JZ Breda

Locatie Etten-Leur (GESLOTEN)

Paramedisch Centrum Etten-Leur
Liesbosweg 40a
4872 NE Etten-Leur

Wij zijn aangesloten bij

Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten
Kwaliteitsregister Paramedici