Voor afspraken bel 076 5201180


HuidTherapeutisch Centrum Breda - Etten-Leur

 
Voor behandeling, preventie,
voorlichting & huidadvies

Laserbehandeling schimmelnagels

De behandeling van schimmelnagels

Een groot percentage mensen krijgen ooit te maken met een schimmelinfectie van de nagels aan de voeten. De medische naam hiervoor is onychomycose.
Vaak schamen mensen met deze aandoening zich voor hun voeten, maar dat is helemaal niet nodig, met u hebben heel veel mensen er last van.

Een schimmelnagel (ook wel kalknagel genoemd) is een verdikte, brokkelige of verkleurde nagel.
De schimmel is overdraagbaar van mens op mens. De besmetting vindt vaak plaats via b.v. een badkamer- sauna- of zwembadvloer of textiel. De schimmel gedijt het beste in warme vochtige gebieden zoals in (sport)schoenen of laarzen. De schimmel leeft direct onder de nagel in het nagelbed en voedt zich met keratine, een proteïne uit de nagel.

Behandeling van de schimmel is lastig en moeizaam. Pillen hebben vaak bijwerkingen (leverfunctiestoornissen) en zalfjes zijn vaak niet effectief genoeg. Laserbehandeling kan dan uitkomst bieden.

 • Hoe werkt het?

  Tijdens de behandeling, die slechts enkele minuten in beslag neemt, wordt een laserstraal langzaam in een regelmatig patroon over het nagelbed bewogen. Hierdoor ontstaat in het nagelbed gerichte warmte in de schimmelkolonie waardoor de schimmel wordt gedood.
  De meeste patiënten voelen alleen warmte tijdens de behandeling.

 • Wat zijn de kosten?

  Een ‘kuur’ van 3 behandelingen kost u € 299. Dit wordt niet vergoed door uw zorgverzekeraar. U kunt ook kiezen om per keer te betalen, dan bedragen de kosten 125 euro per behandeling. De spray kost € 12,50

 • Hoe vaak moet ik komen voor de behandelingen?

  Het verdient de aanbeveling om de behandeling 1 keer per maand te herhalen gedurende een 3-tal maanden voor een duurzaam en blijvend effect. Wij behandelen beide voeten, alle 10 de tenen, omdat de schimmel ook aanwezig kan zijn op de gezond-ogende nagels.

 • Wat is het resultaat?

  Na ongeveer 9 maanden is het aangetaste nageldeel uitgegroeid en kunt u een grote verbetering waarnemen. In uitzonderlijke gevallen is een nabehandeling nodig. Voor het slagen van de behandeling is het van groot belang dat u thuis onze adviezen opvolgt. De schimmel heeft zich genesteld in uw schoenen, sokken en beddengoed, maar ook in bijvoorbeeld eerder gebruikte nagellak. Tussen de behandelingen door blijft u 2x per dag sprayen met een met een antischimmel spray. Deze spray moet tweemaal daags op de nagels gebruikt worden. Schoenen moeten ook regelmatig aan de binnenzijde worden besproeid met de schimmelwerende spray.

Verantwoord laseren

Wij hechten een groot belang aan het verantwoord werken met lasers. In de praktijk wordt volgens een streng protocol gewerkt. Alle behandelaars in de praktijk hebben een HBO-opleiding huidtherapie afgerond en zijn B.I.G.-geregistreerd. Zij hebben ervaring met het het behandelen met laser.

logo dala

Consultgesprek

Tijdens het eerste bezoek wordt bekeken of uw kalknagels inderdaad op een schimmel berusten.

Houdt er rekening mee dat enkele dagen tot een week voor de behandeling de nagel moet worden teruggebracht tot een minimale lengte en het oppervlak van de nagel zo veel mogelijk moet worden af gefreesd (tot een dikte van maximaal 2 mm).

Ons advies is dit te laten doen door een ervaren pedicure. U dient ook te gaan starten met 2x per dag te sprayen met een antischimmel spray die uw huidtherapeut adviseert.

Plan een gratis consult

gratis huidadvies huidtherapeut breda

Laat je vrijblijvend en kostenloos adviseren over jouw huid door een huidtherapeut.

Geef je reactie op deze behandeling

Gemiddelde beoordeling :

You are not logged in. Please login to continue

:

Reviews

Kuur Microneedling FullFace behandelingen

Nu gratis* RevitatrolTM Repair crème gratis bij een kuur van 3 behandelingen.

Behandeling van de rode en gevoelige huid

RozatrolTM voor behandeling van een rode
 en gevoelige huid.

Zelfmanagement armlymfoedeem

Cursus voor mensen met lymfoedeem en hun partner(s).

Behandeling van rode & blauwe vaatjes

Laserbehandeling voor rode & blauwe vaatjes.

HuidTherapeutisch Centrum

Gezondheidscentrum Kapelhof
Kapelstraat 66 - 1a
4817 NZ Breda

Tel: 076 520 11 80
Mobiel: 06 124 306 09
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons

Locatie Haagse Beemden

Paramedisch Centrum Heksenwiel
Heksenakker 1
4823 JZ Breda

Locatie Etten-Leur (GESLOTEN)

Paramedisch Centrum Etten-Leur
Liesbosweg 40a
4872 NE Etten-Leur

Wij zijn aangesloten bij

Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten
Kwaliteitsregister Paramedici