Blog

toners van zo-skin-health

Toners van Zo Skin Health By Dr. Zein Obagi

Deel dit bericht:

Wist je dat onze huid een beetje zuur is? Dit betekent dat onze huid een lage pH-waarde heeft. Voor de bacteriën, die op onze huid leven, is dit erg fijn. Een zure pH-waarde is één van de factoren die bijdraagt aan een intacte huidbarrière. Het gebruik van producten en water op onze huid zorgt ervoor dat de pH-waarde minder zuur is. Om de pH-waarde weer te herstellen na het reinigen van de huid zijn er toners ontwikkeld. Vanuit Zo Skin Health zijn er drie soorten toners, aangepast op verschillende huidtypes. Naast het herstellen van de pH-waarde, zijn er naar behoefte van ieder huidtype ingrediënten aan de producten toegevoegd. In deze blog laten we zien welke toners er zijn.

Calming Toner

De Calming Toner is geschikt voor een droge en gevoelige huid. Het product bevat hamamelis extract, glycolzuur en panthenol. Deze toner neutraliseert de pH en herstelt de huid, minimaliseert de poriëngrootte, exfolieert droge en/of doffe huid op milde wijze en hydrateert en verzacht de huid. Deze toner kun je, na het reinigen van de huid, gebruiken op een wattenschijfje.

Complexion Renewal Pads

Deze toner komt in de vorm van pads die doordrenkt in de verpakking zitten. Deze pads bevatten glycol- en salicylzuur, ureum, en een botanische blend. Ze minimaliseren de talg op het huidoppervlak en exfoliëren dode huidcellen, die de poriën kunnen verstoppen. Het voorkomt uitslag, hydrateert de huid, en biedt de voordelen van anti-oxidanten en irritatieremmers. Je kunt 1 à 2 keer per dag een pad gebruiken na het reinigen van de huid. De pad haal je zachtjes over de huid tot de pad droog aanvoelt.

Oil Control Pads

Deze toner is ook in de vorm van een pad en is geschikt voor een vette en acne gevoelige huid. De pads zijn doordrenkt met 2% salicylzuur, glycolzuur, rosa canina extract en hamamelis extract. Door de maximale hoeveelheid salicylzuur biedt het een oplossing voor een acne-gevoelige huid. Het salicylzuur zorgt ervoor dat vuil en opgehoopt talg in de poriën wordt opgelost. De zuren in het product zorgen voor exfoliatie van dode huidcellen, waardoor de huid er fris en stralend uit blijft zien. Je kunt 1 à 2 keer per dag een pad gebruiken na het reinigen van de huid. De pad haal je zachtjes over de huid tot de pad droog aanvoelt.

Sascha Herwig

Sascha Herwig
HuidTherapeutisch Centrum Breda

 

 

 

 

 

 

Scroll naar boven