Blog

25 jaar Huid-Therapeutisch Centrum

Deel dit bericht:

Dit jaar bestaat HTC Breda 25 jaar. in 1993 startte Huidtherapeutisch Centrum in een kleine praktijk aan huis, die werd opgezet door Anneke.

Al snel werden de werkzaamheden ook bij een huisarts in de praktijk en in het Baronie ziekenhuis (het huidige Amphia) parttime uitgevoerd.De praktijk is langzaam groter geworden en nu werken er 4 huidtherapeuten en een administratieve kracht. Van een kleine praktijk aan huis, is de praktijk nu gevestigd in een Gezondheidscentrum waar we drie drie mooie praktijkruimtes hebben. Tevens is er kleine dependance in de Haagse Beemden.

1993 – 2018

Anneke: Aanvankelijk was ik werkzaam in het bedrijfsleven, maar mijn hart lag en ligt nog steeds bij het werken met en voor mensen. Ik begon aan de opleiding schoonheidsverzorging en pedicure die ik met succes wist af te ronden, maar bij deze opleidingen miste ik meer diepgang en wetenschappelijke relevantie. Daarop ben ik met de opleiding huidtherapie begonnen. Mede omdat het werkveld voor een huidtherapeut erg breed is. Later werd het beroep wettelijk erkend en volgde ik de verplichte nascholing Ik was samen met 2 anderen de eerste huidtherapeut die in Nederland het HBO diploma huidtherapie haalde.

In de loop van de jaren heb ik veel gezien en meegemaakt met mensen, in de leeftijd van 96 tot prematuur. Een aantal jaren heb ik parttime op de afdeling Plastische chirurgie en dermatologie in het Amphia ziekenhuis gewerkt en mijn eigen praktijk verder opgebouwd.

In de huidtherapie is veel veranderd, net als in alle sectoren van de gezondheidszorg is de regelgeving en administratieve druk hoog.
Het aantal huidtherapeuten in Nederland is toegenomen en het beroep is steeds professioneler geworden. Die professionaliteit maakt het beroep ook aantrekkelijk en uitdagend.
Jammer is het dat veel mensen het beroep huidtherapeut en de mogelijkheden daarvan niet kennen.
Na de 25 jaar die ik nu als huidtherapeut werkzaam ben, blijft het nog steeds een uitdagend beroep, wat ik tot op de dag van vandaag nog steeds met veel plezier uitoefen.

Anneke_Huijbregts

Anneke Huijbregts-Keulaars
HuidTherapeutisch Centrum Breda

Scroll naar boven