HuidTherapeutisch Centrum Breda

Voor behandeling, preventie, voorlichting & huidadvies

Laserbehandeling ontharen

Verwijder langdurig ongewenste haargroei

Laserontharing is een populaire behandeling om overbeharing te verminderen. Het verwijdert ongewenste haargroei langdurig. Dit vermindert de last van ingegroeide haren en ontstekingen.

Bij het verwijderen van ongewenste haren met laser, is het van belang dat vooraf goed wordt beoordeeld of de huid en haren geschikt zijn voor deze methode. Dit is afhankelijk van de haardikte, de haarkleur en het huidtype. Laser heeft het meeste effect op donkere haargroei.

Blonde, grijze en rode haren kunnen niet behandeld worden door middel van lasertherapie, evenals haren die te dun zijn, zoals donsbeharing. Deze haren komen eventueel wel in aanmerking voor elektrisch epileren. Tijdens het eerste consult zal dit worden besproken.

laserbehandeling ontharen breda htc

Hoe werkt laserontharing​?

Haren kennen drie verschillende groeifasen: de groei-, de overgangs- 
en de rustfase. De haren in de groeifase reageren het beste op de behandeling met laser, omdat de haarwortel in de groeifase veel pigment bevat om het laserlicht te absorberen.

Het licht van de laser wordt door het pigment in de groeiende haar geabsorbeerd en omgezet in warmte. Deze warmte wordt naar het haarzakje getransporteerd, dat verantwoordelijk is voor de haargroei. Hierdoor wordt het haarzakje zodanig aangetast dat er geen nieuwe haar meer kan groeien.

Huidtherapeutisch Centrum Breda werkt met de Gentle LaserPro laser. Deze laser maakt gebruik van een geconcentreerde lichtstraal bestaande uit één golflengte. Dit proces richt zich specifiek op het haarzakje zonder de omliggende huid te beschadigen. De laser biedt meer precisie en er kan beter gecontroleerd gewerkt worden. Hierdoor is er minder kans op bijwerkingen, zoals verbranding of pigmentveranderingen.
Voor permanente ontharing kan het hele lichaam gelaserd worden, zoals bikinilijn, oksels, benen, armen, borst, rug, schouders en het gezicht.

Voor de behandeling

De laser richt zich op pigment. Om deze reden mag de huid tijdens de behandeling niet zongebruind zijn en dien je dus de zon 6 weken vóór de behandeling te mijden! Dit geldt ook voor de zonnebank en zelf bruinende crème.

Na de behandeling

De behandeling kan gevoelig zijn en roodheid en zwelling van de huid veroorzaken. Deze bijwerkingen zijn tijdelijk.
Vermijd 6 weken na de behandeling blootstelling aan de zon. Bescherm het behandelde gebied met een zonnebrandcrème met een hoge SPF van 30 of 50. Blootstelling aan direct zonlicht kan het risico op hyperpigmentatie vergroten.
Om complicaties te voorkomen dienen de nazorgadviezen te worden nageleefd. Deze adviezen worden voorafgaand aan de eerste behandeling gegeven.

Veelgestelde vragen over laserbehandeling ontharen

Bovenlip
€ 70 per behandeling

Oksels
€ 95 per behandeling

Bikinilijn (klein)
€ 130 per behandeling

Bikinilijn (groot)
€ 165 per behandeling

Oksels & bikinilijn (klein)
€ 195 per behandeling

Oksels & bikinilijn (groot)
€ 230 per behandeling

Onderbenen
€ 225 per behandeling

Aangezien niet alle haren zich tegelijkertijd in de actieve groeifase bevinden, zal niet elke behandeling alle haren verwijderen. Daarom zijn meerdere behandelsessies nodig. Afhankelijk van de locatie op het lichaam zijn gemiddeld 8 tot 10 behandelingen nodig, met tussenpozen van 6 weken. Om het resultaat te behouden, zal gemiddeld 1x per jaar een behandeling gedaan moeten worden.

De duur van de behandeling hangt af van de grootte van het te behandelen gebied.

Laserbehandeling bij Huidtherapeutisch Centrum Breda

Laserontharen wordt beschouwd als een veilige behandeling, maar zoals bij elke behandeling kunnen er risico’s zijn. Wij zijn gekwalificeerd en hebben een grote ervaring met het werken met laserapparatuur.
In de praktijk wordt volgens een streng protocol gewerkt. Alle behandelaars in de praktijk hebben een HBO-opleiding Huidtherapie afgerond en zijn B.I.G.-geregistreerd.
Een behandeling wordt door sommige ziektekostenverzekeraars voor een bepaald bedrag vergoed vanuit het aanvullende pakket. Echter is dit vaak alleen wanneer het om ontharen van het gelaat en/of hals gaat bij vrouwen. Ook vragen sommige verzekeraars dan om een verwijzing van een arts. Vraag dit na bij je ziektekostenverzekeraar.

Intakegesprek (consult)

Voor de behandeling is een consult altijd noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de behandeling veilig en effectief uitgevoerd kan worden. Dit gesprek is kosteloos en vrijblijvend.

gratis gesprek huidtherapeut breda

Contactformulier

* Verplicht invulveld

Geef je reactie op deze behandeling

Wij waarderen het als je hier je reactie op onze behandeling(en) achterlaat.

Laatste reviews op deze behandeling

Professioneel en vakkundig, goed resultaat

Rated 5,0 out of 5
3 november 2023

Fijne begeleiding en uitleg, zeer goed resultaat!

Anniek

Fijne en behulpzame mensen

Rated 4,0 out of 5
15 augustus 2022

Ik krijg al een paar maanden laserbehandelingen voor het ontharen van oksels en bikinilijn. Ik word altijd goed geholpen en er wordt meegedacht met specifieke vragen of behoeftes. Ik ben vaak snel klaar en merk ook daadwerkelijk resultaat. Hopelijk zijn er niet veel behandelingen meer nodig om mijn huid ook op de lange termijn rust te kunnen geven zonder scheren of andere manieren van zelf ontharen.

Charlotte

Laserbehandelingen

Rated 5,0 out of 5
2 juni 2022

Ik ben nu 3 behandelingen gehad en ben super tevreden over hoe de afspraken verlopen! HTC komt haar woord na met de afspraken en ik word altijd op tijd geholpen. Heel erg aan te raden.

Emma Vermaat

Laserontharing rond mijn baha schroeven (gehoorhulp)

Rated 5,0 out of 5
13 mei 2022

Voor mij is het een hele fijne uitkomst dat door het laseren rond de schroeven de haartjes weggaan omdat met het opklikken van het gehoormiddel er geen haar meer tussen de schroef komt en ik hoef na de behandeling niet meer aan mensen te vragen of ze de haartjes weg willen knippen rond de schroeven dus alleen maar praktisch.

De behandeling is een beetje gevoelig maar zeker de moeite waard.

Ik zou willen dat ik het al veel eerder had gedaan, ik heb het mijn KNO arts laten zien en die wilt na de volgende behandeling foto’s maken van het resultaat.

Marcel Zwart

Super goed resultaat

Rated 5,0 out of 5
11 mei 2022

Het laseren van de oksels ging zeer snel en pijnloos. Na ongeveer 6 behandelingen was het totaal weg. Het team is zeer professioneel en zeer aardig. Zeker aan te bevelen !

Nanette

Good experience

Rated 5,0 out of 5
12 april 2022

The team is very careful and make the session as smooth as possible. Good explanations before and after the treatment.

Very positive after my first session.

Anne

Laserbehandeling ontharen gelaat

Rated 5,0 out of 5
21 maart 2022

Ik heb heel veel last van zwarte haartjes in mijn gezicht / gelaat en ik ben hiervoor meerdere keren behandeld. Ook al ben ik er nog niet geheel vanaf, zie ik wel dat het veel minder wordt. Pijnloos is het niet bij mij maar dit heb ik er wel voor over. De informatie die ik krijg bij iedere behandeling is helder en ze stellen je ook op je gemak.

Michelle

Na 7 behandelingen vrijwel haarloos (oksels/bikinilijn)

Rated 5,0 out of 5
1 maart 2022

Ik ben zeer tevreden over alle behandelingen die ik tot nu toe heb gehad bij HTC Breda. Ik was al langere tijd onder behandeling voor acne in mijn gezicht (met goede resultaten) en zodoende ook voor HTC gekozen toen ik besloot mijn oksels en bikini lijn blijven te willen ontharen. Na een goed intake gesprek was de verwachting 6 tot 8 behandelingen en nu na 7 behandelingen ben ik eigenlijk vrijwel haarloos. Voor iedereen die overweegt hetzelfde te doen, laat jezelf goed voorlichten en volg alle richtlijnen goed op (niet zonnen 6 weken voor/na de behandeling etc.) om het beste resultaat te krijgen. Uiteindelijke conclusie: meer dan tevreden en het is de investering echt waard.

Romi

Super snel en niet pijnlijk

Rated 5,0 out of 5
5 januari 2022

Mijn eerste laser behandeling verliep heel goed. Ik vond het best even spannend maar werd gerustgesteld en kreeg goede uitleg. Het was niet pijnlijk en ik stond zo weer buiten.

Ingrid

Prettige intake

Rated 5,0 out of 5
22 november 2021

De informatie tijdens de intake m.b.t. de mogelijkheden van laser ontharing was helder en duidelijk.

Ingrid

Alle beoordelingen lezen?

Scroll naar boven