HuidTherapeutisch Centrum Breda

Voor behandeling, preventie, voorlichting & huidadvies

Fibromen / steelwratjes

Fibromen, ook wel bekend als steelwratjes, zijn kleine, goedaardige gezwellen die zich op de huid vormen. Ze zijn zacht, huidkleurig of lichtbruin van kleur en hebben een steeltje, waarmee ze aan de huid vastzitten. Ze kunnen variëren in grootte, van enkele millimeters tot een paar centimeters in diameter.

Meestal worden ze aangetroffen op plaatsen waar huidplooien zijn, zoals de nek, oksels, onder de borsten, liesstreek en rond de ogen.
De exacte oorzaak van fibromen is niet bekend. Ze worden vaak geassocieerd met genetische aanleg en komen vaker voor bij mensen ouder dan 40 jaar.
Fibromen zijn over het algemeen onschadelijk en veroorzaken meestal geen pijn of ongemak.

Behandelmethoden fibromen/steelwratjes

Behandelmethodes fibromen / steelwratjes

Fibromen hoeven meestal niet behandeld te worden, tenzij ze ongemak veroorzaken of als ze als cosmetisch storend worden ervaren.
Als je last hebt van fibromen en overweegt om ze te laten verwijderen, kom dan voor advies over meest geschikte behandelingsopties naar de huidtherapeutische praktijk. Het verwijderingsproces is doorgaans eenvoudig en veilig. Er zijn verschillende methoden beschikbaar, zoals het bevriezen van de fibroom: cryotherapie of wegbranden: coagulatie.

Plan een gratis consult

Laat je vrijblijvend en kostenloos adviseren over jouw huid door een huidtherapeut. Bel 076 5201180 of vul het formulier in. Je kunt ook een online afspraak inplannen.

gratis gesprek huidtherapeut breda

Contactformulier

* Verplicht invulveld

Scroll naar boven