HuidTherapeutisch Centrum Breda

Voor behandeling, preventie, voorlichting & huidadvies

Dermamelan

Dermamelan is de beste professionele behandelmethode om ernstige, resistente pigmentvlekken te behandelen met een maximale werkzaamheid en veiligheid.

Pigmentvlekken behandelen

Een plaatselijke toename van pigment in de huid noemen we hyperpigmentatie. Hyperpigmentatie kan bij iedereen ontstaan en wordt vaak veroorzaakt door zonschade, hormonale schommelingen of beschadiging van de huid. Het kan een negatieve impact hebben die de levenskwaliteit kan beïnvloeden. Dit is de meest voorkomende reden om te kiezen voor een medisch-esthetische behandeling.

Hoe werkt een Dermamelan behandeling?

De Dermamelan behandeling is een doeltreffende behandeling en heeft een uniek, dubbel werkingsmechanisme. Het verwijdert de bestaande vlekken voor een resultaat op korte termijn, maar stopt ook de opbouw van melanine (pigment) om de vlekken onder controle te houden voor een duurzamer resultaat. Dit is het verschil met andere behandelingen, waarbij alleen het pigment dat zich in de huid heeft opgehoopt wordt verwijderd.

cosmelan behandeling breda
cosmelan pigmentvlekken laten verwijderen breda

De Dermamelan behandeling

De Cosmelan methode is een behandeling die ongeveer 4 maanden duurt. De behandeling wordt gestart met een peeling in de praktijk. Na deze voorbereiding (48 uur tot 1 week) wordt een professioneel masker aangebracht met een hoge concentratie actieve ingrediënten. Dit is gericht op vernieuwing van de huid en het elimineren van melanine in de epidermis. Dit masker blijft 4 uur zitten.

48 uur / 1 week na de verwijdering van de maskers start de thuisbehandeling met producten die een regulerende werking hebben op de productie van melanine. Het is belangrijk voor de effectiviteit van de behandeling om frequent en continu deze producten te gebruiken. Gedurende het proces heeft u regelmatig een controle bij de huidtherapeut om het behandelresultaat te volgen en ervoor te zorgen dat u het traject volgens protocol doorloopt.

pigmentvlekken verwijderen breda cosmelan
pigmentvlekken verwijderen breda cosmelan huidtherapie

Na de behandeling

Na de behandeling met het Dermamelan masker kan de huid er rood uitzien en voelt het warm aan. Deze symptomen zullen na 24 tot 48 uur weer verdwijnen.

Tijdens de eerste dagen van de thuisfase kan schilfering / vervelling optreden en kan de huid enigszins gevoelig zijn. Deze gevoeligheid van de huid bereikt vaak een piek wanneer u 14 dagen bezig bent met de thuisproducten. Deze symptomen verdwijnen met het aanbrengen van de aanbevolen producten voor thuisgebruik.

Veelgestelde vragen over coagulatie / cauterisatie

De Dermamelan behandeling bestaande, uit de voorbereidende peeling, het Dermamelan masker en het pakket met producten voor de eerste maand na uitvoeren van het masker, kost € 995. Hiernaast zullen in de 4 opvolgende maanden producten bijgekocht moeten worden. Deze kosten zijn niet inbegrepen.

Hoewel de vlekken bijna volledig verdwijnen, hebben ze altijd de neiging om terug te komen; in het bijzonder bij blootstelling aan de zon. Daarom is het dagelijks gebruik van zonbescherming essentieel. Daarnaast wordt aangeraden om na het afronden van de behandeling pigmentregulerende producten te blijven gebruiken.

De beste periode om aan een Dermamelan traject te beginnen is in het najaar. Dit is vanwege de minimale UV-straling in deze periode. Wanneer je in het najaar start is de behandeling voor de start van het voorjaar afgerond.

Intakegesprek (consult)

Voorafgaand aan de Cosmelan behandeling vindt er een intakegesprek plaats om u te informeren en om contra-indicaties uit te sluiten. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend.

Verantwoord behandelen

Wij hechten een groot belang aan het verantwoord werken. In de praktijk wordt volgens een streng protocol gewerkt. Alle behandelaars in de praktijk hebben een HBO-opleiding huidtherapie afgerond en zijn B.I.G.-geregistreerd.

Plan een consult

Voordat een behandeling uitgevoerd kan worden, vindt altijd eerst een consultgesprek plaats.
De kosten van dit consultgesprek bedragen € 25,00. Als u na het consultgesprek besluit om een behandeling te starten, worden de kosten van het intakegesprek verrekend met de eerste behandeling.
Laat je adviseren over jouw huid door een huidtherapeut.
Bel 076 5201180 of vul het formulier in. Je kunt ook een online afspraak inplannen.

gratis gesprek huidtherapeut breda

Contactformulier

* Verplicht invulveld

Geef je reactie op deze behandeling

Wij waarderen het als je hier je reactie op onze behandeling(en) achterlaat.

Laatste reviews op deze behandeling

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste die een beoordeling geeft op deze behandeling.

Alle beoordelingen lezen?

Scroll naar boven