HuidTherapeutisch Centrum Breda

Voor behandeling, preventie, voorlichting & huidadvies

Anti-aging

Naarmate we ouder worden gaat de huid veranderen. De veroudering, die van binnenuit komt en bij iedereen plaatsvindt, komt doordat de cellen afnemen in zowel kwaliteit als kwantiteit. De gezonde cellen, die moeten zorgen voor een mooie stevige huid, nemen af in aantallen en werken minder hard.

Belangrijk voor stevigheid en elasticiteit van de huid zijn collageen en elastine. De productie van zowel collageen als elastine neemt af bij het ouder worden. Hierdoor wordt de huid slapper en stugger en ontstaan er rimpels en plooien.

Huidveroudering kan versneld worden door invloeden van buitenaf. Denk hierbij aan stress, ongezonde voeding, roken en alcohol. Ook zonlicht heeft een negatieve invloed op de huid.
Naast een gezonde leefstijl zijn er wel degelijk manieren om het verouderingsproces op een vrij natuurlijke manier, met relatief weinig risico, af te remmen.

anti-aging jonge huid
anti-aging verouderde huid

Behandelingen

Er zijn verschillende behandelingen waardoor collageen, elastine en het natuurlijke hyaluronzuur gestimuleerd worden, zodat de stevigheid en elasticiteit van de huid weer aanzienlijk verbeterd. Hiernaast wordt de structuur van de huid verbeterd en de teint egaler.

Afhankelijk van de wensen en de huidconditie, zal er bekeken worden welke behandeling, vaak in kuurverband, het meest geschikt is. Bijvoorbeeld chemische peeling en microneedling.

huidverbetering huid laten verbeteren breda

Product ingrediënten tegen huidveroudering

Naast behandelingen zijn er een aantal ingrediënten in huidverzorgingsproducten die een goede werking hebben tegen huidveroudering.

Retinol

Retinol is een vorm van vitamine A en een ingrediënt waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat het een krachtige werking heeft tegen huidveroudering. Het stimuleert de cellen om de collageen- en elastineproductie weer op gang te brengen. De huidtextuur wordt verbeterd door dode huidcellen te verwijderen en de celvernieuwing te stimuleren. Het is belangrijk om het gebruik van retinolproducten geleidelijk op te bouwen. Doe dit onder begeleiding van de huidtherapeut.

Vitamine C

Vitamine C is een veelgebruikt ingrediënt in huidverzorgingsproducten vanwege de vele voordelen die het kan bieden. Het helpt bij het verminderen van tekenen van veroudering, het verminderen van hyperpigmentatie, het bevorderen van een gelijkmatige huidskleur en het stimuleren van de collageenproductie, wat de huid steviger en elastischer maakt.
Niet alle vitamine C-producten zijn gelijk. Zij variëren in de stabiliteit en concentratie. Het is raadzaam om je te laten adviseren welk product geschikt is voor jouw huidtype.

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur zorgt ervoor dat de huid elastisch blijft en voldoende vocht vasthoudt. Een goede vochtbalans is de basis voor een gezonde huid. Als we ouder worden neemt de hoeveelheid hyaluronzuur af, waardoor gemakkelijker fijne lijntjes ontstaan.

Collageen

Collageen is een eiwit dat zorgt voor de stevigheid en de elasticiteit van de huid. De productie van collageen neemt bij het ouder worden af, hierdoor wordt de huid slapper en ontstaan rimpels.

Zonbescherming (SPF)

Blootstelling aan de zon kan leiden tot schade aan de huid en vroegtijdige huidveroudering. Een SPF crème beschermt de huid tegen de schadelijke effecten van UV-straling door een barrière te vormen die de stralen weerkaatst of absorbeert. Ook zijn er anti-zonnebrandcrèmes die beschermen tegen blauw licht (HEV), dat wordt uitgestraald door elektronische apparaten, zoals computerschermen en smartphones. Het dagelijks gebruik van crème met een breed spectrum SPF werkt preventief en is de sleutel tot het vertragen van huidveroudering.

Peptiden

In huidverzorgingsproducten worden peptiden vaak gebruikt. Zij hebben het vermogen om de huid te ondersteunen bij het aanmaken van collageen, elastine en andere eiwitten die de huid stevig en soepel houden. Dit resulteert in een gladdere, stevigere huid.

Huidanalyse bij Huidtherapeutisch Centrum Breda

Het is belangrijk om te onthouden dat huidveroudering een natuurlijk proces is en dat iedereen anders ouder wordt. Kom voor advies en een huidanalyse om een gepersonaliseerd plan te ontwikkelen.

Plan een gratis consult

Laat je vrijblijvend en kostenloos adviseren over jouw huid door een huidtherapeut. Bel 076 5201180 of vul het formulier in. Je kunt ook een online afspraak inplannen.

gratis gesprek huidtherapeut breda

Contactformulier

* Verplicht invulveld

Geef je reactie op deze behandeling

Wij waarderen het als je hier je reactie op onze behandeling(en) achterlaat.

Laatste reviews op deze behandeling

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste die een beoordeling geeft op deze behandeling.

Alle beoordelingen lezen?

Scroll naar boven