HuidTherapeutisch Centrum Breda

Voor behandeling, preventie, voorlichting & huidadvies

Vaataandoeningen, overig

Spider naevi

Een spider naevus is een plaatselijke verwijding van een haarvaatje. Het ziet eruit als een kleine rode stip met uitlopers (zoals een spin). Ze kunnen op elk deel van het lichaam voorkomen, maar komen meestal voor op het gezicht, de nek, de armen, de borst en de rug. Ze kunnen variëren in grootte.

Het kan op elke leeftijd ontstaan, zowel bij mannen als vrouwen. Soms verdwijnen ze vanzelf. Een spider naevus is onschuldig en vereist geen behandeling. Als het als cosmetisch storend wordt ervaren, is het mogelijk om via een laserbehandeling of coagulatie het vaatje dicht te branden.

Spider naevi

Angiomen

Angiomen

Seniele angiomen zijn robijnrode, half bolronde vaatzwellinkjes, ontstaan door oppervlakkige, sterk verwijde bloedvaatjes in de huid. De grootte varieert van enkele millimeters tot enkele centimeters in doorsnede. Ze komen vaak voor op de romp, maar ze kunnen ook in het gezicht of de nek verschijnen.

Angiomen zijn volstrekt goedaardig. Daarom is een behandeling niet noodzakelijk. Als het als cosmetisch storend wordt ervaren, is een behandeling mogelijk. Hiervoor kan cauterisatie worden ingezet.

Wijnvlekken

Een wijnvlek (vasculaire dermatose) ontstaat door abnormaal verwijde bloedvaten in de huid. Deze verwijde bloedvaten kunnen niet goed samentrekken. Dit resulteert in een aanhoudende roodheid van de huid.  De kleur kan, afhankelijk van de diepte van de verwijde bloedvaten, variëren van lichtrood tot donkerpaars.

Een wijnvlek is een aangeboren vaataandoening. Ze kunnen op elk deel van het lichaam voorkomen, maar komen het meest voor op het gezicht. Meestal zijn ze onschadelijk en brengen geen gezondheidsrisico’s met zich mee. Om esthetische redenen kan een wijnvlek behandeld worden d.m.v. vaatlasertherapie. Het is een veelgebruikte methode om de roodheid en kleurintensiteit van een wijnvlek te verminderen. Bij diepere en uitgebreide wijnvlekken kan het zijn dat de vlek niet volledig verdwijnt.

Wijnvlek
Wijnvlek

Behandeling vaatjes bij Huidtherapeutisch Centrum Breda

Als je overweegt om je te laten behandelen, maak dan een afspraak voor een consultgesprek. Zo kunnen we je adviseren over de meest geschikte behandeling voor jou en wat de realistische verwachtingen zijn. Dit gesprek is kosteloos en vrijblijvend.

Plan een consult

Voordat een behandeling uitgevoerd kan worden, vindt altijd eerst een consultgesprek plaats.
De kosten van dit consultgesprek bedragen € 25,00. Als u na het consultgesprek besluit om een behandeling te starten, worden de kosten van het intakegesprek verrekend met de eerste behandeling.
Laat je adviseren over jouw huid door een huidtherapeut.
Bel 076 5201180 of vul het formulier in. Je kunt ook een online afspraak inplannen.

gratis gesprek huidtherapeut breda

Contactformulier

* Verplicht invulveld

Scroll naar boven