HuidTherapeutisch Centrum Breda

Voor behandeling, preventie, voorlichting & huidadvies

Overbeharing

Over het algemeen wordt gesproken van overbeharing wanneer er meer en ongewenste haargroei is op bepaalde delen van het lichaam. Iedereen heeft een uniek haargroeipatroon. Wat als overmatig wordt beschouwd varieert per persoon.

Vormen van overbeharing

De twee belangrijkste vormen van overbeharing zijn hirsutisme en hypertrichose.

Hirsutisme

Dit is de meest voorkomende vorm van overbeharing en treft alleen vrouwen. Het wordt meestal veroorzaakt door een verhoogd niveau van mannelijke hormonen. Dit resulteert in de groei van donker, grof lichaamshaar op gebieden waar alleen mannen haren ontwikkelen, zoals het gezicht (bovenlip, kin, wangen).

Hypertrichose

Deze vorm van overbeharing wordt gekenmerkt door overmatige haargroei op lichaamsdelen waar normaal gesproken geen of weinig haar aanwezig is. Dit kan zowel bij mannen als vrouwen voorkomen.

Oorzaak van overbeharing

Overbeharing kan het gevolg zijn van genetische aanleg, hormonale veranderingen, gebruik van bepaalde medicijnen of andere gezondheidsproblemen. In sommige gevallen kan het een teken zijn van een onderliggende medische aandoening, zoals het polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) bij vrouwen.

Behandelmethoden om overbeharing te verminderen

Als je last hebt van overmatige haargroei zijn er verschillende methoden om overbeharing te behandelen. Scheren, waxen en epileren zijn een tijdelijke oplossing. Een populaire behandeling voor langdurige haarvermindering is laserontharing. Daarnaast is elektrische epilatie ook een veel gebruikte ontharingsmethode.

Plan een gratis consult

Laat je vrijblijvend en kostenloos adviseren over jouw huid door een huidtherapeut. Bel 076 5201180 of vul het formulier in. Je kunt ook een online afspraak inplannen.

gratis gesprek huidtherapeut breda

Contactformulier

* Verplicht invulveld

Scroll naar boven