HuidTherapeutisch Centrum Breda

Voor behandeling, preventie, voorlichting & huidadvies

Littekentherapie

Littekens kunnen ontstaan als gevolg van verwondingen, snijwonden, brandwonden, chirurgische ingrepen, maar ook na acne en andere vormen van huidbeschadigingen. Ze kunnen verschillende problemen geven, zoals verharding, verkleuring, verkleving, verdikking, pijn en jeuk. Ook kan het als cosmetisch storend worden ervaren. Afhankelijk van het soort en/of locatie van het litteken zijn er verschillende behandelingsmogelijkheden.

Meest voorkomende methoden en behandelingen voor littekens

Littekenmassage

Wanneer het litteken verhard, verkleefd of bewegingsbeperkend is, kan littekenmassage worden toegepast. Door deze speciale massagetechnieken zal de doorbloeding in de omgeving van het litteken worden gestimuleerd en de stofwisseling worden verbeterd. Het litteken wordt soepeler en de klachten verminderen.
Voordat je met littekenmassage begint is het belangrijk om te wachten tot het litteken voldoende is genezen. Meestal wordt het aanbevolen om ongeveer 2 tot 3 weken na de wondgenezing te beginnen, maar alleen wanneer het littekenweefsel stabiel genoeg is om lichte massage te verdragen.

littekentherapie littekenmassage

Kinesiotape

Kinesiotape kan worden ingezet wanneer een litteken ingetrokken of verkleefd is. Na littekenmassage wordt op een speciale manier tape aangebracht op het litteken. Door de tape met rek op de huid/litteken aan te brengen, wordt een ‘liftende kracht’ bewerkstelligd. Kinesiotape helpt om het litteken vlakker en soepeler te maken.

Siliconenpleisters / siliconengel

Wanneer een wond dicht is en er geen restdefecten meer aanwezig zijn, kan gekozen worden voor siliconenpleisters of siliconengel. Deze worden vaak ingezet om verdikking, pijn, jeuk en roodheid te verminderen.
De werking van de siliconenpleisters en -gel is nog niet geheel wetenschappelijk bekend. Wel is het duidelijk dat ze goede resultaten opleveren. Onder de siliconen ontstaat een ‘vochtig’ milieu wat voor hydratatie van de huid zorgt. Hierdoor wordt het genezingsproces van het litteken gunstig beïnvloed.

Microneedling bij littekens

Microneedling kan helpen bij het vervagen van littekens en het uiterlijk en de textuur van het littekenweefsel verbeteren
Bij microneedling wordt met minuscule naaldjes kleine verwondingen gecreëerd. Hierdoor wordt het natuurlijke genezingsproces van de huid gestimuleerd, waaronder de aanmaak van collageen en elastine. Om deze aanmaak te bevorderen is productgebruik met retionol of Vitamine C nodig.

Start behandeling oktober 2016

Einde behandeling maart 2018

Littekentherapie door massage

Littekentherapie door middel van microneedling

Plan een gratis consult

Laat je vrijblijvend en kostenloos adviseren over jouw huid door een huidtherapeut. Bel 076 5201180 of vul het formulier in. Je kunt ook een online afspraak inplannen.

gratis gesprek huidtherapeut breda

Contactformulier

* Verplicht invulveld

Geef je reactie op deze behandeling

Wij waarderen het als je hier je reactie op onze behandeling(en) achterlaat.

Laatste reviews op deze behandeling

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste die een beoordeling geeft op deze behandeling.

Alle beoordelingen lezen?

Scroll naar boven