HuidTherapeutisch Centrum Breda

Voor behandeling, preventie, voorlichting & huidadvies

Microneedling

Bij microneedling wordt gebruik gemaakt van een pen met zeer fijne, vibrerende naaldjes. Deze bewegen snel over de huid waardoor kleine kanaaltjes ontstaan die tot in de lederhuid kunnen reiken. Dit stimuleert de celdeling en de aanmaak van collageen en elastine. Hierdoor wordt de huid sterker, soepeler en egaler van kleur.

De pen werkt zo nauwkeurig dat zelfs delicate en moeilijk te bereiken gebieden, zoals rond de ogen, lippen en op de neus, optimaal behandeld kunnen worden. Hoe diep de naalden de huid in gaan, varieert van 0,2 mm tot en met 3 mm. Voor een paramedische behandeling gebruikt de huidtherapeut naalden met een lengte van tussen de 1 en 2 mm, in uitzonderlijke gevallen zelfs met een lengte van 3 mm.

Microneedling kan worden toegepast bij:

 • (Acne)littekens
 • Zonbeschadiging
 • Grove poriën en/of grove huidstructuur
 • Rimpels en fijne lijntjes
 • Pigmentafwijkingen
 • Brandwonden
microneedling-verminderen-rimpels

Plan een gratis consult

gratis-consult-huidtherapeut-breda

Laat je vrijblijvend en kostenloos adviseren over jouw huid door een huidtherapeut. Bel 076 5201180 of vul het formulier in.

* Verplicht invulveld

De behandeling

De behandeling zal aanvoelen als prikjes in de huid en is niet geheel pijnloos. Wordt de behandeling op zeer gevoelige plekken uitgevoerd, of wordt er gebruik gemaakt van een medische naaldlengte, kan er indien gewenst en in overleg met jouw huisarts gebruik gemaakt worden van een verdovende creme (EMLA).

Direct na de behandeling

Afhankelijk van het behandelde huidgebied en de intensiteit van de behandeling zal de huid er na de behandeling roze/rood uitzien en warm aanvoelen. De warmte zal enkele uren na de behandeling afnemen, maar de roodheid kan enkele dagen aanhouden. Na een intensieve behandeling kunnen puntbloedinkjes en/of kleine blauwe plekjes ontstaan, deze zijn niet ernstig en trekken vanzelf weer weg.

Er kan sprake zijn van schilfering en lichte korstvorming waaronder nieuwe huid wordt aangemaakt. Na één tot twee weken laten de eventuele korstjes vanzelf los en wordt de nieuwgevormde huid zichtbaar.

De huid is na de behandeling extra kwetsbaar. Dit betekent dat u tot 48 uur na de behandeling voorzichtig moet zijn met sauna en heet douchen of baden. Gedurende 4-6 weken na de behandeling moet de huid elke dag beschermd worden met een zonnebrandproduct met tenminste een beschermingsfactor 30-50.

Wat is het resultaat?

Het effect van de behandeling is niet direct zichtbaar. Na gemiddeld 4-6 weken zal de eerste verbetering zichtbaar zijn, maar voor het uiteindelijke resultaat is meer tijd nodig. De huid heeft tijd nodig om collageen en elastine aan te maken. Collageen verstevigt de huid en elastine maakt de huid soepeler. Dit proces kan 6-9 maanden duren. Het resultaat zal geleidelijk aan zichtbaar worden en is afhankelijk van de intensiteit van de behandelingen en het aantal behandelingen.

Het verwachte resultaat is:

 • Een meer gladde en frisse huid
 • Fijnere poriën
 • Minder rimpels en fijne lijntjes
 • Verbetering van de huidstructuur
 • Vermindering van pigmentvlekken
 • Opvulling van (acne)littekens
 • Vervlakking van operatie- of traumatische littekens

Hoe vaak moet ik terugkomen voor de behandelingen?

Net als bij andere huidverbeterende therapieën geldt, hoe meer behandelingen, hoe sterker het effect. Het aantal behandelingen is sterk afhankelijk van de indicatie. Er zijn gemiddeld 4 tot 6 behandelingen nodig voor een goed resultaat. Deze dienen dan gemiddeld om de 2 tot 6 weken plaats te vinden. Ook dit is afhankelijk van de indicatie en de intensiteit van de behandeling.

Wat zijn de kosten van microneedling?

Gehele gelaat

€ 130,00 per behandeling, 3 behandelingen € 345,00

Klein litteken

€ 55,00 is vanaf prijs, afhankelijk van de grootte

Intakegesprek (consult)

Voor de behandeling is een consult altijd noodzakelijk. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend. Er zal met je besproken worden welke behandelmogelijkheden en producten het meest geschikt zijn voor jouw huid.

Geef je reactie op deze behandeling

Wij waarderen het als je hier je reactie op onze behandeling(en) achterlaat.

Reviews op deze behandeling

Beter dan ik ooit had verwacht!

Rated 5 out of 5
3 maart 2021

Bij mijn eerste consult waren mijn littekens erg dik, rood en duidelijk zichtbaar, en had ik eerlijk gezegd niet de hoop dat deze ooit nog weg zouden trekken. De therapeutes die mij gedurende mijn behandelingen gezien hebben zijn altijd erg vriendelijk en fijn in contact en letten goed op mijn grenzen wanneer de behandeling bijvoorbeeld pijnlijk was. De behandeling wordt indien nodig aangepast op mijn tempo en ik heb echt bijzonder goede resultaten geboekt dankzij de microneedling behandelingen die ik gehad heb. Er wordt ook goed geëvalueerd tussendoor zodat het litteken niet te veel behandeld wordt. Al met al zéér positieve ervaring. Mijn littekens zijn nu vlak en zo goed als kleurloos, bijna niet meer te zien en vrijwel geen last meer van!

Kim
Scroll naar top
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u akkoord gaat.