HuidTherapeutisch Centrum Breda

Voor behandeling, preventie, voorlichting & huidadvies

Microneedling

Bij microneedling wordt gebruik gemaakt van een pen met zeer fijne, vibrerende naaldjes. Deze bewegen snel over de huid waardoor kleine kanaaltjes ontstaan die tot in de lederhuid kunnen reiken. Dit stimuleert de celdeling en de aanmaak van collageen en elastine. Hierdoor wordt de huid sterker, soepeler en egaler van kleur.

De pen werkt zo nauwkeurig dat zelfs delicate en moeilijk te bereiken gebieden, zoals rond de ogen, lippen en op de neus, optimaal behandeld kunnen worden. Hoe diep de naalden de huid in gaan, varieert van 0,2 mm tot en met 3 mm. Voor een paramedische behandeling gebruikt de huidtherapeut naalden met een lengte van tussen de 0,5 en 2 mm, in uitzonderlijke gevallen zelfs met een lengte van 3 mm.

Microneedling kan ook worden ingezet om de afgifte van werkzame stoffen te verbeteren. Wanneer een product (met werkzame stoffen) op de huid wordt aangebracht, moet deze eerst een laag van dode huidcellen (stratum corneum of hoornlaag) trotseren.
Door gebruik te maken van microneedling, waarbij micro-kanaaltjes gecreëerd worden, wordt de hoornlaag omzeilt. Op deze manier komt de werkzame stof direct op de plek waar je het hebben wilt. Door de diepte van de naald aan te passen, kan zelfs precies bepaald worden in welke huidlaag de werkzame stoffen terecht komen.

Er zijn ontzettend veel werkstoffen die we hiervoor kunnen gebruiken; variërend van enkele stoffen, zoals bijvoorbeeld hyaluronzuur, tot cocktails, zoals een depigmentation solution of een mesotox solution (anti-aging). De huidtherapeut bekijkt de huid, bepaald samen met u waar huidverbetering bereikt moet worden en bepaald welke werkstof hier het beste bij past.

Microneedling kan worden toegepast bij

microneedling behandeling breda

De behandeling

De behandeling zal aanvoelen als prikjes in de huid en is niet geheel pijnloos.

Direct na de behandeling

Afhankelijk van het behandelde huidgebied en de intensiteit van de behandeling zal de huid er na de behandeling roze/rood uitzien en warm aanvoelen. De warmte zal enkele uren na de behandeling afnemen, maar de roodheid kan enkele dagen aanhouden. Na een intensieve behandeling kunnen puntbloedinkjes en/of kleine blauwe plekjes ontstaan, deze zijn niet ernstig en trekken vanzelf weer weg.

Er kan sprake zijn van schilfering en lichte korstvorming waaronder nieuwe huid wordt aangemaakt. Na één tot twee weken laten de eventuele korstjes vanzelf los en wordt de nieuwgevormde huid zichtbaar.

De huid is na de behandeling extra kwetsbaar. Dit betekent dat u tot 48 uur na de behandeling voorzichtig moet zijn met sauna en heet douchen of baden. Gedurende 4-6 weken na de behandeling moet de huid elke dag beschermd worden met een zonnebrandproduct met tenminste een beschermingsfactor 30-50.

Veelgestelde vragen over microneedling

Gehele gelaat: € 154,95 per behandeling
Litteken: vanaf € 90

Net als bij andere huidverbeterende therapieën geldt, hoe meer behandeling, hoe sterker het effect. Het aantal behandelingen is sterk afhankelijk van de indicatie. Er zijn gemiddeld 6-8 behandelingen nodig voor een goed resultaat. Deze dienen dan gemiddeld om de 2 tot 4 weken plaats te vinden. Ook dit is afhankelijk van de indicatie en de intensiteit van de behandeling.

Het effect van de behandeling is niet direct zichtbaar. Na gemiddeld 4-6 weken zal de eerste verbetering zichtbaar zijn, maar voor het uiteindelijke resultaat is meer tijd nodig. De huid heeft tijd nodig om collageen en elastine aan te maken. Collageen verstevigt de huid en elastine maakt de huid soepeler. Dit proces kan 6-9 maanden duren. Het resultaat zal geleidelijk aan zichtbaar worden en is afhankelijk van de intensiteit van de behandelingen en het aantal behandelingen.

Het verwachte resultaat is:

  • Een meer gladde en frisse huid
  • Fijnere poriën
  • Minder fijne lijntjes
  • Verbetering van de huidstructuur
  • Vermindering van pigmentvlekken
  • Verbetering/ opvulling van (acne)littekens
  • Vervlakking van operatie- of traumatische littekens


Intakegesprek (consult)

Voor de behandeling is een consult altijd noodzakelijk. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend. Er zal met je besproken worden welke behandelmogelijkheden en producten het meest geschikt zijn voor jouw huid.

Verantwoord behandelen

Wij hechten een groot belang aan het verantwoord werken. In de praktijk wordt volgens een streng protocol gewerkt. Alle behandelaars in de praktijk hebben een HBO-opleiding huidtherapie afgerond en zijn B.I.G.-geregistreerd.

Littekentherapie door middel van microneedling

Plan een consult

Voordat een behandeling uitgevoerd kan worden, vindt altijd eerst een consultgesprek plaats.
De kosten van dit consultgesprek bedragen € 25,00. Als u na het consultgesprek besluit om een behandeling te starten, worden de kosten van het intakegesprek verrekend met de eerste behandeling.

Laat je adviseren over jouw huid door een huidtherapeut.

gratis gesprek huidtherapeut breda

Contactformulier

* Verplicht invulveld

Geef je reactie op deze behandeling

Wij waarderen het als je hier je reactie op onze behandeling(en) achterlaat.

Laatste reviews op deze behandeling

Beter dan ik ooit had verwacht!

Rated 5,0 out of 5
3 maart 2021

Bij mijn eerste consult waren mijn littekens erg dik, rood en duidelijk zichtbaar, en had ik eerlijk gezegd niet de hoop dat deze ooit nog weg zouden trekken. De therapeutes die mij gedurende mijn behandelingen gezien hebben zijn altijd erg vriendelijk en fijn in contact en letten goed op mijn grenzen wanneer de behandeling bijvoorbeeld pijnlijk was. De behandeling wordt indien nodig aangepast op mijn tempo en ik heb echt bijzonder goede resultaten geboekt dankzij de microneedling behandelingen die ik gehad heb. Er wordt ook goed geëvalueerd tussendoor zodat het litteken niet te veel behandeld wordt. Al met al zéér positieve ervaring. Mijn littekens zijn nu vlak en zo goed als kleurloos, bijna niet meer te zien en vrijwel geen last meer van!

Kim

Alle beoordelingen lezen?

Scroll naar boven