HuidTherapeutisch Centrum Breda

Voor behandeling, preventie, voorlichting & huidadvies

Laserbehandeling vaatjes

Laserbehandeling rode of blauwe vaatjes

Wij zijn gestart met een laser die rode en blauwe vaatjes definitief verwijderd. Na het uitgebreid testen van meerdere lasers hebben wij onze conclusie getrokken. De Nordlys van Ellipse geeft in onze ogen de beste resultaten. Met deze laser kunnen we zowel de roodheid in het gelaat als kleine vaatjes op de benen behandelen. Zelfs op diffuse roodheid kan het een mooi effect hebben.

Veel mensen, zowel mannen als vrouwen, hebben last van diffuse roodheid of van ontsierende rode adertjes, in het gezicht of op andere plaatsen van het lichaam. Ook blauwe vaatjes, die vooral op benen voorkomen, vinden veel mensen storend. De oorzaak is niet bekend, maar is vaak genetisch bepaald.

Met de nieuwste lasertechnieken is deze vervelende en ontsierende aandoening goed te behandelen.

Bij het verwijderen van vaatjes met laser is het van belang dat vooraf goed wordt beoordeeld of de huid en de vaatjes geschikt zijn voor deze methode. Te diep liggende vaatjes of te lichte vaatjes kunnen niet met laser behandeld worden.

Plan een gratis consult

gratis-consult-huidtherapeut-breda

Laat je vrijblijvend en kostenloos adviseren over jouw huid door een huidtherapeut. Bel 076 5201180 of vul het formulier in.

* Verplicht invulveld

Hoe werkt de vaatlaser?

De laser die wij gebruiken richt zicht voornamelijk op (oxy-)hemoglobine. Dit is een eiwit in het bloed. De energie van de laser wordt omgezet in warmte, waardoor het eiwit gaat stollen. De vaatwandjes smelten dicht, waardoor er geen bloed meer doorheen kan. Het vaatje heeft dan geen functie meer en wordt vanzelf door het lichaam opgeruimd.

De huid wordt door deze laser niet aangetast, alleen de vaatjes worden behandeld. Wel ontstaat er warmte in de huid, wat extra roodheid kan veroorzaken, maar deze trekt na enkele uren weg. Soms kunnen er wat kostjes of velletjes ontstaan.

Let op: Omdat het laserlicht ook in pigment geabsorbeerd wordt, dient u de zon 6 weken vóór en 6 weken ná de behandeling te mijden!

Veelgestelde vragen over laserbehandeling vaatjes

Wat zijn de kosten?

Er zijn geen vastgestelde prijzen. De prijs is namelijk afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. Wij zullen tijdens een eerste consult de prijs met je bespreken.

Om u toch een indicatie te geven:
Vaatjes gelaat: vanaf € 50,00 tot € 250,00
Vaatjes benen: vanaf € 100,00 tot € 450,00

Hoe vaak moet ik komen voor de behandelingen?

Afhankelijk van de hoeveelheid vaatjes en de locatie op het lichaam zijn gemiddeld 2 tot 10 behandelingen nodig met tussenpozen van 4-8 weken, voor er een gewenst resultaat is.

Hoelang blijven de resultaten behouden?

Omdat vaak sprake is van aanleg kunnen er na verloop van tijd weer nieuwe vaatjes ontstaan. Dit is per persoon verschillend. De behandeling kan dan herhaald worden om het resultaat mooi te houden. Gemiddeld spreken we dan over 1x per jaar of 1x per 2 jaar.

Verantwoord laseren

Wij hechten een groot belang aan het verantwoord werken met lasers. In de praktijk wordt volgens een streng protocol gewerkt. Alle behandelaars in de praktijk hebben een HBO-opleiding huidtherapie afgerond en zijn B.I.G.-geregistreerd. Zij hebben ervaring met het het behandelen met laser.

Intakegesprek (consult)

Voor de behandeling is altijd een consult noodzakelijk. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend. Er wordt met je besproken of je geschikt bent om te laseren en de kosten van de behandelingen.

Geef je reactie op deze behandeling

Wij waarderen het als je hier je reactie op onze behandeling(en) achterlaat.

Reviews op deze behandeling

Na een keer al veel verschil

Rated 5 out of 5
23 maart 2021

Ik liep al een jaar met rode vlekken op m’n wangen en wist niet precies wat het was. Na het intakegesprek is mij duidelijk geworden wat het was en kon ik snel geholpen worden! Na een behandeling al enig verschil kunnen opmerken. Erg blij mee. Het ging ook heel snel!

Evi
Scroll naar top
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u akkoord gaat.