HuidTherapeutisch Centrum Breda

Voor behandeling, preventie, voorlichting & huidadvies

Laserbehandeling vaatjes

Laserbehandeling rode of blauwe vaatjes

Een vaatlaserbehandeling wordt vaak gebruikt om roodheid in de huid te verminderen, vooral als gevolg van vaataandoeningen zoals couperose, spider naevi en rosacea, maar ook diffuse roodheid. Ook blauwe vaatjes, die vooral op de benen voorkomen, kunnen worden behandeld met behulp van een vaatlaser. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een gespecialiseerde laser die gericht is op de bloedvaten onder de huid.

Deze vaatjes hebben geen functie meer en zijn onschadelijk. Ze kunnen soms als ongewenst of cosmetisch storend worden ervaren. Vooral als ze zich op zichtbare delen van het lichaam bevinden. Door ze te laten behandelen met een vaatlaser, kunnen de vaatjes worden verminderd of verwijderd.

Hoe werkt de vaatlaser?

Huidtherapeutisch Centrum Breda werkt met de Nordlys laser van Ellipse. Tijdens de vaatlaserbehandeling zendt de laser gecontroleerde lichtpulsen uit. Deze lichtpulsen worden geabsorbeerd door het rode pigment (hemoglobine) in het bloed. Dit veroorzaakt een gerichte verwarming van de bloedvaten, waardoor ze worden vernietigd zonder de omringende weefsels te beschadigen. Het beschadigde vaatje wordt op natuurlijke wijze door het lichaam afgebroken en opgeruimd.

Voor de behandeling

Omdat de vaatlaser zich richt op pigment mag de huid tijdens de behandeling niet zongebruind zijn en dien je de zon 6 weken vóór de behandeling te mijden! Dit geldt ook voor de zonnebank en zelfbruinende crème.

Na de behandeling

De huid wordt door de vaatlaser niet aangetast, alleen de vaatjes worden behandeld. Wel ontstaat er warmte in de huid, wat extra roodheid en zwelling kan veroorzaken. Dit trekt na enkele uren weg. Soms kunnen er korstjes of velletjes ontstaan. Het is belangrijk om hier niet aan te krabben of wrijven. De behandeling kan gevoelig zijn.

Na elke laserbehandeling is het van belang de zon te mijden een goede zonbescherming te gebruiken. Als de huid te snel na de behandeling onbeschermd of te weinig beschermd wordt blootgesteld aan de zon, kunnen er pigmentvlekken ontstaan.

Veelgestelde vragen over laserbehandeling vaatjes

Er zijn geen vastgestelde prijzen. De prijs is namelijk afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. Tijdens het eerste consult zal er een prijsindicatie gegeven worden. Deze zal liggen tussen de € 75 en € 250 per behandeling voor vaatjes in het gelaat, en tussen de € 100 tot € 450 per behandeling voor beenvaatjes.

Dit is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type vaatje, de hoeveelheid vaatjes en de individuele reacties op de behandeling. Over het algemeen zijn er meerdere sessies nodig om optimale resultaten te bereiken. Gemiddeld zijn er 2 tot 4 behandelingen nodig.

De tijdsinterval varieert van enkele weken tot enkele maanden. Geef de huid de tijd om te herstellen en de resultaten van de vorige behandeling te bekijken voordat de volgende behandeling wordt uitgevoerd. Sommige mensen kunnen sneller resultaat zien dan anderen.

Omdat er vaak sprake is van aanleg kunnen er na verloop van tijd weer nieuwe vaatjes ontstaan. Dit is per persoon verschillend. De behandeling kan herhaald worden om het resultaat te behouden. Gemiddeld wordt een onderhoudsbehandeling 1x per jaar of 1x per twee jaar uitgevoerd.

Vaatlaserbehandeling bij Huidtherapeutisch Centrum Breda

Een vaatlaserbehandeling wordt beschouwd als een veilige behandeling. Wij zijn gekwalificeerd en hebben een grote ervaring met het verantwoord werken met laserapparatuur.
In de praktijk wordt volgens een streng protocol gewerkt. Alle behandelaars in de praktijk hebben een HBO-opleiding huidtherapie afgerond en zijn B.I.G.-geregistreerd.

Intakegesprek (consult)

Voor de behandeling is een consult altijd noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de behandeling veilig en effectief uitgevoerd kan worden. Dit gesprek is kosteloos en vrijblijvend.

gratis gesprek huidtherapeut breda

Contactformulier

* Verplicht invulveld

Geef je reactie op deze behandeling

Wij waarderen het als je hier je reactie op onze behandeling(en) achterlaat.

Laatste reviews op deze behandeling

Zeer tevreden

Rated 5,0 out of 5
6 oktober 2022

Nog steeds na iedere vaatlaser behandeling een verbluffend resultaat. Altijd zeer tevreden. Fijne deskundige behandelaars en een zeer schone/steriele goed bereikbare praktijk. Een absolute aanrader voor alle behandelingen die zijn uitoefenen.

Mariska Bastiaansen

Spider Naevi

Rated 5,0 out of 5
19 januari 2022

Ik ben erg tevreden over de behandeling!

Joshua

Spider Neavi

Rated 5,0 out of 5
5 januari 2022

Bij de intake ben ik goed geholpen en is mij verteld wat ik kan verwachten van de behandeling en hoe effectief de behandeling is. Na één behandeling zag ik al een goed verschil. Als ik uitbehandeld ben en ik ooit nog iets heb kom ik zeker terug !

Jill

Na een keer al veel verschil

Rated 5,0 out of 5
23 maart 2021

Ik liep al een jaar met rode vlekken op m’n wangen en wist niet precies wat het was. Na het intakegesprek is mij duidelijk geworden wat het was en kon ik snel geholpen worden! Na een behandeling al enig verschil kunnen opmerken. Erg blij mee. Het ging ook heel snel!

Evi

Alle beoordelingen lezen?

Scroll naar boven