HuidTherapeutisch Centrum Breda

Voor behandeling, preventie, voorlichting & huidadvies

Acnebehandeling

Afhankelijk van de vorm en mate van acne en/of littekens en het eventuele gebruik van medicijnen zullen we een behandeling adviseren en productadvies verstrekken.
Omdat bij iedere acne de toegenomen talgproductie en een verstoring in het verhoorningsproces belangrijke oorzaken zijn, zullen de meeste behandelingen hierop gericht zijn. Dat wil zeggen de talgproductie remmen en de verhoorning verminderen.

Een belangrijke aanvulling op onze behandeling vinden wij het thuisgebruik van producten. De producten bevatten de bekende ingrediënten tegen acne, zoals salicylzuur (talgreducerend) en benzoylperoxide (ontstekingsremmend). Deze zorgen er dus voor dat de hoofdveroorzaker, nl. talg, dusdanig wordt verminderd dat er minder mee-eters en ontstekingen kunnen ontstaan, waardoor de behandelfrequentie vaak omlaag kan.

Een vervelend gevolg van ontstekingen is het ontstaan van littekens. Ook hier zijn er verschillende mogelijkheden om deze minder zichtbaar te maken, bijvoorbeeld een chemische peel, microneedling of fractionele laser.

acne-behandeling-breda-goede-resultaten

Plan een gratis consult

gratis-huidadvies-huidtherapeut-breda-htc

Laat je vrijblijvend en kostenloos adviseren over jouw huid door een huidtherapeut.

* Verplicht invulveld

De behandelingen

Acnebehandeling

Deze behandeling omvat het reinigen van de huid, gevolgd door een scrub/peeling. Daarna zal een dieptereiniging plaatsvinden waarbij comedonen (mee-eters), pustels en papels (ontstekingen) worden verwijderd.

Duur behandeling: 30 minuten
Prijs behandeling: € 45,95

Acnebehandeling inclusief biosulfurmask

Een extra aanvulling is het biosulfermask. Dit diep reinigende masker bevat zwavel, kaolin en bentoniet. Het minimaliseert de overtollige talgproductie en gaat ontstekingen tegen. De verzachtende werking van glycerine zorgt er tevens voor dat de huid gehydrateerd wordt en de barrièrefunctie verbetert waardoor irritatie verminderd.

Duur behandeling: 45 minuten
Prijs behandeling: € 75,95

Acnebehandeling inclusief microdermabrasie

Microdermabrasie wordt ingezet bij een huid met een verstoring in het verhoorningsproces. Wanneer een huid ‘verdikt’ is waardoor de talgklier verstopt raakt. Bij microdermabrasie worden er, onder hoge druk, steriele kristallen langs de huid gezogen. De huid wordt als het ware ‘gezandstraald’. De huid wordt hierdoor ‘dunner’ zodat de talg beter kan afvloeien.

Duur behandeling: 45 minuten
Prijs behandeling: € 98,50

Salicylzuurpeel

Salicylzuur is een uitermate geschikte werkstof, die vaak wordt ingezet bij een acnehuid. De stof verweekt namelijk de hoornlaag, het vermindert talgblokkades en voorkomt ontstekingen.
De salicylzuur peelings die wij gebruiken, bestaan in verschillende sterktes, namelijk 5%, 20% en 30%. Welke van deze kan worden toegepast is afhankelijk van de huid en de eventuele voorbereiding met producten die heeft plaatsgevonden.

Duur behandeling: 30 minuten
Prijs behandeling: € 95,00

Microneedling

Als gevolg van de ontstekingen kunnen er littekentjes ontstaan. Microneedling kan hier een oplossing voor bieden. Door het gebruik van kleine naaldjes die vibreren, worden kleine gaatjes in de huid gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de huid zich op een natuurlijke manier gaat herstellen. Hiernaast wordt de aanmaak van collageen versneld. De huid zal er gladder en egaler uitzien.

Prijs behandeling: vanaf € 50,00 afhankelijk van de grootte van het gebied.

Sebacia acne behandeling

Lees hier meer over onze Sebacia acne behandelingen.

Geef je reactie op deze behandeling

Wij waarderen het als u hier uw reactie op onze behandeling(en) achterlaat.

Reviews op deze behandeling

Scroll naar top
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u akkoord gaat.