HuidTherapeutisch Centrum Breda

Voor behandeling, preventie, voorlichting & huidadvies

Wie wij zijn

Het HuidTherapeutisch Centrum is sinds 1995 actief in de regio Breda en sinds 2014
gevestigd in het Gezondheidscentrum Kapelhof Kapelstraat 66 – 1A te Breda.

Onze praktijk heeft goede contacten met specialisten uit het ziekenhuis en huisartsen.
De praktijk is gestart door Anneke Huijbregts-Keulaars. Inmiddels zijn er 5 huidtherapeuten en een administratieve kracht bij ons in dienst.

Alle bij ons werkzame huidtherapeuten hebben een 4-jarige HBO-opleiding. Zij hebben een ruime werkervaring en volgen elk jaar nascholingscursussen.

Zij zijn ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici en geregistreerd in de B.I.G.-wet (wet op de medische en paramedische beroepen). Deze wet geeft regels voor de zorgverlening en beoogt kwaliteitsbevordering en patiëntenbescherming. Tevens zijn onze huidtherapeuten ook lid van de beroepsvereniging NVH (www.huidtherapie.nl).

Team HuidTherapeutisch Centrum Breda

Het team van HuidTherapeutisch Centrum Breda

Anneke Huijbregts-Keulaars is 1993 als huidtherapeut begonnen in een eigen praktijk en in het Amphia ziekenhuis. De praktijk is in al die jaren gegroeid, hierdoor was het noodzakelijk om in 2013 te verhuizen naar een grotere locatie in gezondheidscentrum De Kapelhof.

“In al die jaren heb ik mij o.a. gespecialiseerd in nazorg brandwonden en dermatologie. De uitdaging is nog steeds om met de behandelingen en adviezen het beste resultaat voor de patiënt te behalen.”

Britt den ReijerBritt is in 2010 afgestudeerd. Na haar afstuderen heeft ze zich een jaar gericht op de behandeling met laser als ambulante huidtherapeut. Inmiddels is ze sinds 2011 werkzaam bij HuidTherapeutisch Centrum.

“Er zijn erg veel mensen met een huidafwijking. De huidproblemen die wij zien, zijn ontzettend uiteenlopend. Het is eervol en fijn om zoveel mensen met zoveel verschillende problemen te kunnen helpen”.

Marion verzorgt bij ons de administratie. Zij heeft jarenlang gewerkt bij een groothandel in laboratoriumbenodigdheden. Door de overname van het bedrijf werd zij boventallig. Toen HuidTherapeutisch Centrum groter begon te worden is zij bij ons in dienst gekomen.

“Het is een heel leuk team om mee samen te werken en fijn om ze met diverse werkzaamheden te kunnen ondersteunen”.

“Sinds 2019 ben ik afgestudeerd als huidtherapeut aan de Haagse Hogeschool. Ik heb mijn afstudeerstage gelopen in het ziekenhuis, waardoor ik ervaring op hebben kunnen doen in de (para)medische kant van het vak. Direct na mijn studie heb ik gewerkt in een cosmetische huidkliniek, waardoor ik ook hier ervaring in heb ontwikkeld.

Het leukste aan mijn werk vind ik de afwisseling tussen diverse behandelingen en het werken met de nieuwste apparatuur en producten. Het geeft veel voldoening als je iemand van zijn of haar klachten af kan helpen of een huid zichtbaar kan verbeteren.”

 

Esther Timmermans-ZebregtsEsther is in 2015 cum laude afgestudeerd als huidtherapeut aan de Haagse Hogeschool. Na het behalen van haar diploma heeft zij ervaring opgedaan binnen de cosmetische en paramedische tak van de huidtherapie en heeft dit een tijd gecombineerd met het verzorgen van vaardigheidslessen bij de opleiding huidtherapie aan de Haagse Hogeschool. Vanaf februari 2021 is zij bij ons werkzaam.

Elvie PetersElvie Peters is in 2018 afgestudeerd als huidtherapeut aan de Haagse Hogeschool. Na haar afstuderen is zij werkzaam geweest bij verschillende huidtherapeutische praktijken en heeft zij 1,5 jaar ervaring opgedaan op het gebied van Therapeutische Elastische Kousen. In oktober 2020 is zij gestart bij HuidTherapeutisch Centrum Breda.

“Het is een leuke en mooie uitdaging om elke dag weer te bedenken hoe je mensen verder kunt helpen met het verminderen van hun klachten.”

Silke van der SteltSilke is begin 2022 afgestuurd aan de Hogeschool van Utrecht. Tijdens haar studie heeft zij haar stage gelopen bij Huidtherapeutisch Centrum Breda en direct na het behalen van haar diploma aan de slag gegaan als huidtherapeut.

“Het mooiste aan het beroep Huidtherapeut vind ik om voor mensen met uiteenlopende huidproblemen klaar te staan. Door het volgen van diverse cursussen en trainingen blijf ik op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het vak en wil ik zoveel mogelijk mensen met huidproblemen helpen. Een persoonlijke, professionele aanpak, dat is waar ik voor sta”.

Missie en visie

Missie

Met aandacht voor jou, passende, toegankelijke, paramedische zorg verlenen op gebied van huid en oedeem.

Visie

Als vooruitstrevende professionals moeten zowel verwijzers als patiënten ons weten te vinden, zodat iedereen met een goed gevoel in de spiegel kan kijken.

Zorgverzekeraars

Wij hebben een contract met alle zorgverzekeraars. Onze praktijkcode is 01690. Een aantal behandelingen worden geheel of gedeeltelijk vergoed door jouw verzekeraar. Hiervoor raden wij je aan de polisvoorwaarden na te kijken of navraag te doen bij je eigen verzekeraar.

Scroll naar boven