HuidTherapeutisch Centrum Breda

Voor behandeling, preventie, voorlichting & huidadvies

Wie wij zijn

Het HuidTherapeutisch Centrum is sinds 1995 actief in de regio Breda en sinds 2014
gevestigd in het Gezondheidscentrum Kapelhof Kapelstraat 66 – 1A te Breda.

Onze praktijk heeft goede contacten met specialisten uit het ziekenhuis en huisartsen.
De praktijk is gestart door Anneke Huijbregts-Keulaars. Inmiddels zijn er 5 huidtherapeuten en een administratieve kracht bij ons in dienst.

Alle bij ons werkzame huidtherapeuten hebben een 4-jarige HBO-opleiding. Zij hebben een ruime werkervaring en volgen elk jaar nascholingscursussen.

Zij zijn ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici en geregistreerd in de B.I.G.-wet (wet op de medische en paramedische beroepen). Deze wet geeft regels voor de zorgverlening en beoogt kwaliteitsbevordering en patiëntenbescherming. Tevens zijn onze huidtherapeuten ook lid van de beroepsvereniging NVH (www.huidtherapie.nl).

Het team van HuidTherapeutisch Centrum Breda

Anneke Huijbregts-Keulaars is 1993 als huidtherapeut begonnen in een eigen praktijk en in het Amphia ziekenhuis. De praktijk is in al die jaren gegroeid, hierdoor was het noodzakelijk om in 2013 te verhuizen naar een grotere locatie in gezondheidscentrum De Kapelhof.

“In al die jaren heb ik mij o.a. gespecialiseerd in nazorg brandwonden en dermatologie. De uitdaging is nog steeds om met de behandelingen en adviezen het beste resultaat voor de patiënt te behalen.”

Martine is na haar laatste werkstage bij het HTC ‘blijven hangen’ zoals ze dat wel eens zeggen. Dat is al weer een aantal jaren geleden, want sinds juli 2006 is zij afgestudeerd Huidtherapeute. Ze heeft het HTC groter zien worden en het team zien uitbreiden.

“De afwisseling van verschillende behandelingen, de verscheidenheid aan patiënten en de ontwikkelingen in het vak, maakt het nog iedere dag een uitdaging”.

Britt is in 2010 afgestudeerd. Na haar afstuderen heeft ze zich een jaar gericht op de behandeling met laser als ambulante huidtherapeut. Inmiddels is ze sinds 2011 fulltime werkzaam bij HuidTherapeutisch Centrum.

“Er zijn erg veel mensen met een huidafwijking. De huidproblemen die wij zien, zijn ontzettend uiteenlopend. Het is eervol en fijn om zoveel mensen met zoveel verschillende problemen te kunnen helpen”.

Marion verzorgt bij ons de administratie. Zij heeft jarenlang gewerkt bij een groothandel in laboratoriumbenodigdheden. Door de overname van het bedrijf werd zij boventallig. Toen HuidTherapeutisch Centrum groter begon te worden is zij bij ons in dienst gekomen.

“Het is een heel leuk team om mee samen te werken en fijn om ze met diverse werkzaamheden te kunnen ondersteunen”.

Sascha HerwigSascha Herwig heeft stage bij HTC gelopen en is na het behalen van haar diploma in juni 2018 bij ons in dienst gekomen.
“Ik vind het leuk om met steeds de nieuwste behandelingen mensen te kunnen helpen de huid te verbeteren.”

“Sinds 2019 ben ik afgestudeerd als huidtherapeut aan de Haagse Hogeschool. Ik heb mijn afstudeerstage gelopen in het ziekenhuis, waardoor ik ervaring op hebben kunnen doen in de (para)medische kant van het vak. Direct na mijn studie heb ik gewerkt in een cosmetische huidkliniek, waardoor ik ook hier ervaring in heb ontwikkeld.

Het leukste aan mijn werk vind ik de afwisseling tussen diverse behandelingen en het werken met de nieuwste apparatuur en producten. Het geeft veel voldoening als je iemand van zijn of haar klachten af kan helpen of een huid zichtbaar kan verbeteren.”

 

Missie en Visie

Missie

Met aandacht voor u, passende, toegankelijke, paramedische zorg verlenen op gebied van huid en oedeem.

Visie

Als vooruitstrevende professionals moeten zowel verwijzers als patiënten ons weten te vinden, zodat iedereen met een goed gevoel in de spiegel kan kijken.

Zorgverzekeraars

Wij hebben een contract met alle zorgverzekeraars. Onze praktijkcode is 01690. Een aantal behandelingen worden geheel of gedeeltelijk vergoed door uw verzekeraar. Hiervoor raden wij u aan de polisvoorwaarden na te kijken of navraag te doen bij uw verzekeraar.

In Breda hebben wij 2 vestigingen en sinds 2011 kunt u ook terecht in Etten-Leur. De adressen, de routebeschrijvingen en de openingstijden kunt u vinden bij de contactgegevens.

Scroll naar top
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u akkoord gaat.