HuidTherapeutisch Centrum Breda

Voor behandeling, preventie, voorlichting & huidadvies

Rosacea

Rosacea is een veelvoorkomende chronische huidaandoening die voornamelijk in het gezicht voorkomt. Het wordt gekenmerkt door een roodgekleurde huid op de neus en wangen, opvallende bloedvaatjes (couperose) en/of puistjes. Rosacea komt vaak voor bij volwassenen en treft vooral mensen met een lichte huidskleur.

Symptomen rosacea

De symptomen van rosacea kunnen variëren van mild tot ernstig en kunnen zich in verschillende stadia ontwikkelen. De belangrijkste symptomen zijn:

rosacea behandeling breda
Roodheid

Aanhoudende roodheid van het gezicht, met name op de wangen, neus, kin en het midden van het voorhoofd. Dit kan eruitzien als blozen, maar houdt langer aan.

Bloedvaatjes

Kleine zichtbare bloedvaatjes (couperose) kunnen op de huid verschijnen als dunne rode lijnen.

Puistjes

Sommige mensen met rosacea kunnen puistjes ontwikkelen die lijken op acne. Deze puistjes zijn echter niet hetzelfde als die van acne want er zijn verder geen mee-eters aanwezig.

Oorzaken rosacea

De exacte oorzaak van rosacea is onbekend. Er wordt verondersteld dat genetische factoren, omgevingsinvloeden en een overreactie van het immuunsyteem op bepaalde prikkels een rol kunnen spelen. Voorbeelden hiervan zijn warmte, zonlicht, cosmetica, huidverzorgingsproducten en sommige geneesmiddelen. Ook alcohol en het eten van sterk gekruid voedsel kan een verergering van de roodheid geven.

Behandelmethodes rosacea

Hoewel rosacea niet te genezen is, kunnen de symptomen onder controle worden gehouden met verschillende behandelingen en producten.

Lasertherapie

Bij laser wordt er gebruik gemaakt van gepulseerd licht om de bloedvaatjes te verwarmen en te vernietigen zonder de omliggende huid te beschadigen. Hierdoor kunnen de bloedvaatjes na verloop van tijd vervagen.

Huidverzorging

Het gebruik van milde, kalmerende huidverzorgingsproducten kan helpen bij het verminderen van roodheid en/of puistjes, en het verbeteren van de algehele huidgezondheid. Laat je adviseren welke producten het beste zijn voor jouw huid.

Zonnebrandcrème

Bescherm de huid tegen de zon door dagelijks een breedspectrum zonnebrandcrème met een fysische filter te gebruiken. Dit helpt om verdere schade aan de bloedvaten te voorkomen.

Levensstijl

Het vermijden van triggers zoals zonlicht, alcohol, gekruid voedsel en hete dranken kan helpen om de symptomen onder controle te houden en opflakkeringen te verminderen.

Plan een consult

Voordat een behandeling uitgevoerd kan worden, vindt altijd eerst een consultgesprek plaats.
De kosten van dit consultgesprek bedragen € 25,00. Als u na het consultgesprek besluit om een behandeling te starten, worden de kosten van het intakegesprek verrekend met de eerste behandeling.
Laat je adviseren over jouw huid door een huidtherapeut.
Bel 076 5201180 of vul het formulier in. Je kunt ook een online afspraak inplannen.

gratis gesprek huidtherapeut breda

Contactformulier

* Verplicht invulveld

Scroll naar boven