HuidTherapeutisch Centrum Breda

Voor behandeling, preventie, voorlichting & huidadvies

Chemische peeling

Peeling komt van het Engelse woord ‘peel’ = pellen. Bij een chemische peeling wordt de huid behandeld met een hoge concentratie zuur. Dit kunnen verschillende zuren zijn. De gekozen zuren en concentratie hangen samen met de huidaandoening.

De zuren zorgen dat buitenste huidlagen in versneld tempo afschilferen met als doel de penetratie van werkzame stoffen te verhogen. De collageen-, elastine- en glycosaminoglycanen productie wordt gestimuleerd waardoor de fysiologische en mechanische kenmerken van de huid worden verbeterd. De huid krijgt een gladder huidoppervlak en dus een fris, egaal en stralend aanzien.

Hoe werkt een behandeling met chemische peeling?

Certificaat Peelings-2021Er zijn verschillende gradaties van chemische peeling.

  • Zeer oppervlakkig: verhoogt de egalisatie van de teint voor een helder uitziende huid.
  • Oppervlakkig (opperhuid tot basale laag): stimuleert epidermale groei door het verwijderen van stratum corneum. Dit doet de huid schilferen zoals bij overmatige blootstelling aan de zon.
  • Matig (papilaire dermis): het verwijdert de volledige opperhuid, die dan volledig regenereert.
  • Diep (reticulaire dermis): bevordert de collageen en elastine aanmaak.

Bij iedere peel zal het gevoel tijdens de behandeling net iets anders zijn, maar het branderige gevoel bij het aanbrengen van de peel, is bij alle varianten aanwezig. Bij de één in wat meerdere mate dan bij de ander.

Direct na de behandeling zal de huid rood zijn. Bij de mildere peels zal na 1-2 dagen lichte tot matige schilfering ontstaan. Bij de zwaardere peels moet je er rekening mee houden dat er gedurende een week een flinke vervelling zal plaatsvinden.
Daarna komt een prachtige, rozige, nieuwe huid tevoorschijn.
Vooraf en tijdens de behandelperiode wordt afgeraden om zich bloot te stellen aan UV-straling (zowel zon als zonnebank).

Lees ook onze blog voor meer informatie: Acne en de invloed van salicylzuur.

HTC Breda biedt behandelingen op maat aan voor diverse huidaandoeningen

Dankzij het uitgebreide pakket medische peelings is het mogelijk voor iedere huidbehoefte een oplossing te bieden, zoals hyperpigmentatie, huidveroudering en andere problemen zoals rosacea, littekens, acne en de gevolgen daarvan.

Lees ook onze blog voor meer informatie

Wat zijn de kosten van chemische peeling?

Mesopeel 

€ 95,00 per behandeling

Glycolzuur 20%, 35%, 50%, 70%:
Wordt ingezet tegen milde huidveroudering. Het bevordert de celdeling/vernieuwing van de huid. Verweekt de dode huidcellen van de hoornlaag. Het stimuleert het herstel van de cellen, verhoogt vochtbalans en de natuurlijke weerstand van de huid.

Melkzuur 30%, 40%, 50%:
Verfijnt de hoornlaag en stimuleert de collageen-productie. Verstevigt de barrièrefunctie van de huid. Het heeft een vochtinbrengende werking en is hierdoor voornamelijk geschikt voor de gevoelige zones en/of droge, doffe huid. Ook geschikt voor een huid met rosacea.

Salicylzuur 20%, 30%:
Deze peeling is effectief in het verminderen van comedonen, ontstekingen en overmatige talgafscheiding. Speciaal bedoeld voor de behandeling van de verschillende stadia van acne en acne-littekens.

Amandelzuur 30%, 40%:
Stimuleert de afschilfering van de dode huidcellen. Stimuleert collageen en proteoglycanssynthese. Het bevordert het huidverjongingsproces. Wordt met name gebruikt voor de huid met zonschade en grove poriën.

Modified Jessner:
Is gebaseerd op verschillende zuren, namelijk salicylzuur 14%, melkzuur 14% en citroenzuur 8%. Het is een oppervlakkige peeling met een minimale vervelling. Deze peel kan ingezet worden bij doffe huid, expressielijntjes, onregelmatige huidstructuur, lentigo’s/zonschade en comedonen. Vanwege het direct zichtbare resultaat en de kleine kans op vervelling kan deze peeling ook worden ingezet als “party-peeling”.

Melanostop tran3x:
20% Azelaine zuur, 10% Resorcinol, 6% Fitinezuur, 3% Tranexaminezuur.
Heeft een antibacteriele werking, normaliseert het verhoorningsproces, egaliseert pigment, regenereert de huid en verbetert de doorbloeding van de huid. Ideaal tegen epidermale en oppervlakkige pigmentvlekken en foto-aging.

Azelan:
20% azelanzuur, 20% salicylzuur. Heeft een schimmelwerende, anti-bacteriële en anti-comedogene werking. In te zetten bij alle vormen van acne.

Easy TCA Pain Control  

€ 200,00 per behandeling
€ 795,00 per 4 peelingsessies, inclusief 3 producten ter waarde van € 199,00

Bevat 15% TCA-oplossing die in lagen wordt aangebracht. Aan de peeling is pijnstilling toegevoegd, waardoor het vervelende gevoel flink wordt afgezwakt. Wordt ingezet bij huidveroudering, grove poriën, fijne lijntjes, pigmentstoornissen.

Easy Phen Very Light    

€ 995,00 per behandeling,
inclusief 5 producten ter waarde van € 336,00

Bevat 15% fenol en 8% TCA. Hiermee is het een diepe peeling, maar in de lichtste categorie. Stimuleert celvernieuwing, collageen en elastine aanmaak en verwijdert dode huidcellen en oneffenheden. Wordt ingezet bij huidveroudering.

Pixel peeling                   

€ 695,00 per 2 peelingsessies,
inclusief 4 producten ter waarde van
€ 267,50

Hierbij worden door middel van microneedling, steriele microkanaaltjes
in de huid gemaakt. Direct daarna wordt een peeling op basis van 15% TCA met een vleugje fenol op de huid aangebracht. Doordat er eerder kleine kanaaltjes in de huid zijn gemaakt, dringt de peeling dieper door. Deze peeling is geschikt voor (acne)-littekens, grove poriën, fijne lijntjes en pigmentproblemen.

Happy Intim Peel

€ 160,00 per behandeling
€ 350,00 per 2 peelingsessies, inclusief 1 lightening crème ter waarde van € 67,50

TCA peeling die valt onder de oppervlakkige tot medium peelings. Speciaal voor de binnenkant dijen, liezen, labia majora, perianale zone en oksels.

Aantal behandelingen

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de indicatie. In sommige gevallen kan een enkele peel voldoende zijn. Vaak zullen er echter meerdere peels nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken en wordt geadviseerd om deze in kuurverband te doen.

Voorbereiding is belangrijk

Voor iedere indicatie is voor- en nazorg belangrijk. Om tot een nog beter resultaat te komen is het goed om de huid voorafgaand aan de peeling voor te bereiden met de juiste producten. Tevens kan de duur van het behandelresultaat verlengd worden door na de behandeling huidverbeterende producten te blijven gebruiken. De gepeelde huid is extra gevoelig voor Uv-straling en het is belangrijk om een zonbescherming te gebruiken.

skin tech certified 2021
peeling chemisch
chemische peeling huidtherapeut breda htc

Intakegesprek (consult)

Voor de behandeling is altijd een consult noodzakelijk. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend. Tijdens de intake zal ook gesproken worden over de voorbereiding op de gekozen peeling en de noodzakelijke nazorg. Er zal dan ook over de eventuele voorbereiding meer informatie gegeven worden.

Verantwoord behandelen

Wij hechten een groot belang aan het verantwoord werken met chemische peeling. In de praktijk wordt volgens een streng protocol gewerkt. Alle behandelaars in de praktijk hebben een HBO-opleiding huidtherapie afgerond en zijn B.I.G.-geregistreerd. Zij hebben ervaring met het behandelen met chemische peels.

Plan een gratis consult

Laat je vrijblijvend en kostenloos adviseren over jouw huid door een huidtherapeut. Bel 076 5201180 of vul het formulier in. Je kunt ook een online afspraak inplannen.

gratis gesprek huidtherapeut breda

Contactformulier

* Verplicht invulveld

Geef je reactie op deze behandeling

Wij waarderen het als je hier je reactie op onze behandeling(en) achterlaat.

Laatste reviews op deze behandeling

Effectieve behandeling

Rated 5,0 out of 5
23 maart 2021

Heb de Easy Phen Very Light ondergaan. Goede voorlichting vooraf, prettige begeleiding en uitleg gedurende de behandeling en goede toelichting op de te gebruiken producten. Na de behandeling is er een tussentijdse controle op hoe het gaat, dat heb ik als zeer prettig ervaren.

Michael

Prachtig resultaat

Rated 5,0 out of 5
26 februari 2021

Jaarlijks trakteer ik mijzelf op een TCA peeling met paincontrol. Therapeut Britt stelt je goed op je gemak, de sfeer is ontspannen en professioneel. De nazorg is uitstekend, wanneer je vragen hebt kun je die stellen, ze worden snel beantwoord. De behandeling zelf valt erg mee. Het voelt wat branderig aan, maar dat wordt grotendeels weggenomen door het post-peelmasker. Rond de derde dag begint de down-time (vervellen) daar moet je even rekening mee houden wat betreft afspraken buiten de deur. Daarna komt je huid weer glad, gezond en fris tevoorschijn ! Fijne lijntjes worden verzacht en pigmentvlekken verdwijnen. Het resultaat is iedere keer weer super mooi !

Mickey Visser

Alle beoordelingen lezen?

Scroll naar boven