HuidTherapeutisch Centrum Breda

Voor behandeling, preventie, voorlichting & huidadvies

Chemische peeling

Peeling komt van het Engelse woord ‘peel’ = pellen. Het is een behandeling waarbij dode huidcellen verwijderd worden en de natuurlijke vernieuwing van de huid gestimuleerd wordt. De huid krijgt een gladder huidoppervlak en dus een fris, egaal en stralend aanzien.

Een vale teint, huidveroudering, fijne lijntjes, ouderdomsplekjes, melasma, hyperpigmentatie, grove poriën. Allemaal vervelende problemen waarvoor een chemische peeling een oplossing zou kunnen bieden.

Voor bijna iedere huid is een geschikte peel te vinden, maar niet iedere peel kan op iedere huid. Tevens is het belangrijk om de huid voorafgaand aan de peeling voor te bereiden door middel van het gebruik van producten. Dit zorgt ervoor dat de huid eerder is hersteld na de peeling en het geeft een beter resultaat. Door na het ondergaan van de peeling huidverbeterende producten te blijven gebruiken, zorg je ervoor dat het behaalde resultaat langer standhoud.

Hoe werkt een behandeling met chemische peeling?

Certificaat Peelings-2021Bij iedere peel zal het gevoel tijdens de behandeling net iets anders zijn, maar het branderige gevoel bij het aanbrengen van de peel, is bij alle varianten aanwezig. Bij de één in wat meerdere mate dan bij de ander.

Direct na de behandeling zal de huid rood zijn. Bij de mildere peels zal na 1-2 dagen lichte tot matige schilfering ontstaan. Bij de zwaardere peels moet je er rekening mee houden dat er gedurende een week een flinke vervelling zal plaatsvinden.
Daarna komt er een prachtige, rozige, nieuwe huid tevoorschijn.
Vooraf en tijdens de behandelperiode wordt afgeraden om zich bloot te stellen aan UV-straling (zowel zon als zonnebank).

Plan een gratis consult

gratis gesprek huidtherapeut breda

Laat je vrijblijvend en kostenloos adviseren over jouw huid door een huidtherapeut. Bel 076 5201180 of vul het formulier in.

* Verplicht invulveld

peeling chemisch
chemische peeling breda

Wat zijn de kosten van chemische peeling?

BeneBellum

€ 795,00 per 2 peelingsessies, inclusief 4 producten ter waarde van € 277,00.

Een behandelplan voor hyperpigmentatie en melasma.

Er wordt eerst een chemische peeling aangebracht op basis van AHA’s of TCA. Vervolgens wordt door middel van microneedling een oplossing met tranexaminezuur toe gediend. Daarnaast krijg je producten voor thuisgebruik. Deze behandeling en producten gaan de strijd aan tegen hyperpigmentatie en zorgen samen voor een zichtbare huidverbetering en vermindering van het pigment.

Easy Droxy

€ 135,00 per behandeling.
€ 495,00 per 4 peelingsessies, inclusief 3 producten ter waarde van € 199,00.

De Easy Droxy is een peeling gebaseerd op verschillende zuren, namelijk gycolzuur, kojinelzuur, melkzuur, citroenzuur (AHA’s) en lipo hydroxyzuur (BHA).

Het is een epidermale peeling, wat wil zeggen dat hij oppervlakkig werkt. Dit kan in sommige gevallen al voldoende zijn. Het andere voordeel is dat er minimale vervelling zal plaatsvinden.

Deze kan ingezet worden als een directe oppepper van de huid of in kuurverband voor huidverbetering, bijvoorbeeld bij fijne lijntjes, vale/grijze huid en acne (gevoelige) huid.

Wanneer Easy Droxy Peel wordt ingezet in kuurverband zal het meestal bestaan uit 4 peelingsessies met een interval van 8-14 dagen afhankelijk van je huidconditie. Naast de peelingsessies in de praktijk, gebruik je, ter ondersteuning van de behandeling, thuis minimaal drie producten van Skin Tech. Dit is een foam voor het mild reinigen van de gepeelde huid en twee SkinTech® crèmes, gericht op de aanpak van de behandeldoelstelling en bescherming van de gepeelde huid tegen UV en warmte.

Easy Phytic

€ 95,00 per behandeling.

De Easy Phytic peeling van skintech is een peeling die zich beperkt tot de bovenste huidlaag, de epidermis. De peeling is daarom geschikt voor het opfrissen van de huid en geschikt voor het lichaam (keratosis pilaris). Daarnaast kan deze peeling worden ingezet als aanvulling op acnetherapie door de comedolytische werking.

Deze peeling bevat 4 verschillende zuren: glycolzuur, melkzuur, amandelzuur en fytinezuur. Door de langzame afgifte en de oppervlakkige werking is er nauwelijks sprake van downtime (vervelling). De huid kan na de behandeling rood zijn.

Indicaties voor deze peel zijn: comedonen, zonschade, vroege huidveroudering, keratosis pilaris, doffe huid en de acnegevoelige huid.

Easy TCA® Pain Control

€ 200,00 per behandeling.
€ 795,00 per 4 peelingsessies, inclusief 3 producten ter waarde van € 199,00.

De Easy TCA® Pain Control peeling is een unieke peel waarbij de TCA gecontroleerd zijn werk kan doen, met minimaal risico op complicaties.
Easy TCA® Pain Control bevat een 15% TCA-oplossing en wordt per laag aangebracht (iedere laag is 15%). Aan de peelingvloeistof is pijnstilling toegevoegd.

Na de peel wordt er een Post Peel Mask aangebracht. Dit masker op crèmebasis zorgt er voor dat de roodheid en hitte uit de huid trekt en het risico op complicaties sterk wordt gereduceerd. Met Easy TCA® zijn de resultaten gelijkmatig en voorspelbaar en leiden tot een zichtbare huidverbetering. Deze kan worden ingezet bij huidveroudering, grove poriën, fijne lijntjes, pigmentproblemen.

Afhankelijk van de doelstelling wordt er bepaald hoeveel peelingsessies er nodig zullen zijn. Minimaal zal het behandelprotocol bestaan uit 4 peelingsessies met een interval van 8-10 dagen. Voor thuis worden, ter ondersteuning van de peelingsessies, producten van Skin Tech geadviseerd. Een foam voor het mild reinigen van de gepeelde huid, hiernaast in ieder geval een crème gericht op de aanpak van de behandeldoelstelling en product voor het beschermen van de gepeelde huid tegen UV en warmte.

Bij de Easy TCA® Pain Control, zal de huid van dag 3 tot 5-6 het meest vervellen.

Easy Phen Very Light

€ 995,00 per behandeling, inclusief 5 producten ter waarde van € 336,00.

Easy Phen Very Light is een peeling die bestaat uit 15% fenol en 8% TCA. Hiermee is het een diepe peeling, maar in de lichtste categorie. Deze peeling stimuleert celvernieuwing, collageen en elastine aanmaak en verwijdert dode huidcellen en oneffenheden. De huid wordt hierdoor egaler, pigmentvlekken verminderen, porien worden minder zichtbaar en de huid zal zich vernieuwen en verstevigen. Deze peel kan ingezet worden bij huidveroudering.

Pixel peeling

€ 695,00 per 2 peelingsessies, inclusief 4 producten ter waarde van € 267,50.

Deze peeling is geschikt voor (acne)- littekens, grove poriën, fijne lijntjes en pigmentproblemen.

Na het reinigen van uw huid worden, door middel van microneedling, steriele microkanaaltjes in de huid gemaakt. Direct daarna wordt een peeling op basis van 15% TCA met een vleugje fenol op de huid aangebracht. Doordat er eerder kleine kanaaltjes in de huid zijn gemaakt, dringt de peeling dieper door. De aanmaak van collageen wordt gestimuleerd en de huid zal zichzelf vernieuwen. Hierdoor ontstaat een verbeterde huidtextuur en een egaler huidbeeld.

Gemiddeld 2 – 3 dagen na de peelingsessie zal de huid starten met vervellen. Dit proces duurt gemiddeld 8 dagen. In deze periode kun je je huid verzorgen met de producten van SkinTech, die u meekrijgt na de eerste peelingsessie. Dit is een zachte foam voor het mild reinigen van de gepeelde huid en twee SkinTech crèmes, gericht op de aanpak van de behandeldoelstelling en bescherming van de huid tegen UV-straling en warmte. Na 3 tot 4 weken is de huid volledig hersteld en onderga je de 2e en laatste pixelpeeling van deze kuur.

Happy Intim Peel

€ 160,00 per behandeling.
€ 350,00 per 2 peelingsessies, inclusief 1 lightening crème ter waarde van € 67,50.

Indicaties: slechte huidstructuur, huidverslapping en hyperpigmentatie.

Happy Peel is een TCA peeling die valt onder de oppervlakkige tot medium peelings. Speciaal voor de binnenkant dijen, liezen, labia Majora, peri anale zone en oksels.

Aantal behandelingen

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de indicatie. In sommige gevallen kan een enkele peel voldoende zijn. Vaak zullen er echter meerdere peels nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken.

Omdat chemische peelings voor diverse indicaties ingezet kunnen worden, bieden wij diverse pakketten met producten aan, die zowel als voorbereiding van een chemische peeling kunnen worden ingezet, als na de peeling.

  • Complexion Clearing kit: € 159,95
    Dit pakket bestaat uit 4 producten die geschikt zijn voor de vette huid, acne huid en de huid met een grove huidtextuur en/of littekens ten gevolge van acne. De producten reguleren de talgproductie, remmen ontstekingen en kalmeren en verzachten de huid.
  • Anti-aging kit: € 229,00
    Dit pakket bestaat uit 5 producten die geschikt zijn voor vroegtijdige of ernstige huidveroudering. De producten zorgen dat de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels vermindert, zorgen voor cel vernieuwing, verfijnen de huidtextuur en zorgen voor een egale huidtoon.
  • Brightening kit: € 215,00
    Dit pakket bestaat uit 5 producten die geschikt zijn ter voorkoming of vermindering van pigmentatiestoornissen in de huid. De producten verhelderen de huidtoon en egaliseren pigmentatie.

Wanneer je bij ons een intakegesprek hebt, bespreken wij je wensen en stemmen welke producten en welke chemische peeling het beste bij jouw huidtype passen hierop af.

Om tot een nog beter resultaat te komen, is het goed om de huid voorafgaand aan de peeling voor te bereiden met de juiste producten. Tevens kan de duur van het behandelresultaat verlengd worden door na de behandeling huidverbeterende producten te blijven gebruiken.

Verantwoord toepassen chemische peel

Wij hechten een groot belang aan het verantwoord werken met chemische peeling. In de praktijk wordt volgens een streng protocol gewerkt. Alle behandelaars in de praktijk hebben een HBO-opleiding huidtherapie afgerond en zijn B.I.G.-geregistreerd. Zij hebben ervaring met het behandelen met chemische peels. Sommige peels mogen alleen uitgevoerd worden door een getrainde huidtherapeut of arts.

Intakegesprek (consult)

Voor de behandeling is altijd een consult noodzakelijk. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend. Er zal met je besproken worden of je geschikt bent voor chemische peeling en welke peels er bij jou toegepast kunnen worden. Er zal dan ook over de eventuele voorbereiding meer informatie gegeven worden.

skin tech certified 2021

Geef je reactie op deze behandeling

Wij waarderen het als je hier je reactie op onze behandeling(en) achterlaat.

Reviews op deze behandeling

Effectieve behandeling

Rated 5 out of 5
23 maart 2021

Heb de Easy Phen Very Light ondergaan. Goede voorlichting vooraf, prettige begeleiding en uitleg gedurende de behandeling en goede toelichting op de te gebruiken producten. Na de behandeling is er een tussentijdse controle op hoe het gaat, dat heb ik als zeer prettig ervaren.

Michael

Prachtig resultaat

Rated 5 out of 5
26 februari 2021

Jaarlijks trakteer ik mijzelf op een TCA peeling met paincontrol. Therapeut Britt stelt je goed op je gemak, de sfeer is ontspannen en professioneel. De nazorg is uitstekend, wanneer je vragen hebt kun je die stellen, ze worden snel beantwoord. De behandeling zelf valt erg mee. Het voelt wat branderig aan, maar dat wordt grotendeels weggenomen door het post-peelmasker. Rond de derde dag begint de down-time (vervellen) daar moet je even rekening mee houden wat betreft afspraken buiten de deur. Daarna komt je huid weer glad, gezond en fris tevoorschijn ! Fijne lijntjes worden verzacht en pigmentvlekken verdwijnen. Het resultaat is iedere keer weer super mooi !

Mickey Visser
Scroll naar top