HuidTherapeutisch Centrum Breda

Voor behandeling, preventie, voorlichting & huidadvies

Chemische peeling

Peeling komt van het Engelse woord ‘peel’ = pellen. Het is een behandeling waarbij dode huidcellen verwijderd worden en de natuurlijke vernieuwing van de huid gestimuleerd wordt. De huid krijgt een gladder huidoppervlak en dus een fris, egaal en stralend aanzien.

Een vale teint, huidveroudering, fijne lijntjes, ouderdomsplekjes, melasma, hyperpigmentatie, grove poriën. Allemaal vervelende problemen waarvoor een chemische peeling een oplossing zou kunnen bieden.

Voor bijna iedere huid is een geschikte peel te vinden, maar niet iedere peel kan op iedere huid. Bij sommige peels is het belangrijk om de huid goed voor te bereiden.

Hoe werkt een behandeling met chemische peeling?

Iedere peel heeft zijn eigen werking. De diepte van de peel is o.a. afhankelijk van de peelingstof en de huid waarop de peel wordt toegepast. De keuze voor een bepaalde peel wordt gemaakt aan de hand van het (eind)doel dat we voor ogen hebben.
Zo werkt de Easy TCA bijvoorbeeld goed op pigmentatie en een fenol peel meer op huidveroudering en pigmentatie.

Bij iedere peel zal het gevoel tijdens de behandeling net iets anders zijn, maar het branderige gevoel bij het aanbrengen van de peel, is bij alle varianten aanwezig. Bij de één in wat meerdere mate dan bij de ander.

Direct na de behandeling zal de huid rood zijn. Bij de mildere peels zal na 1-2 dagen lichte tot matige schilfering ontstaan. Bij de zwaardere peels moet u rekening houden, dat er gedurende een week een flinke vervelling zal plaatsvinden.
Daarna komt er een prachtige, rozige, nieuwe huid tevoorschijn.
Vooraf en tijdens de behandelperiode wordt afgeraden om zich bloot te stellen aan UV-straling (zowel zon als zonnebank).

Plan een gratis consult

gratis-huidadvies-huidtherapeut-breda-htc

Laat je vrijblijvend en kostenloos adviseren over jouw huid door een huidtherapeut.

* Verplicht invulveld

Wat zijn de kosten van chemische peeling?

BeneBellum

€ 695,00 per 2 peelingsessies, incl. 4 producten

Een behandelplan voor hyperpigmentatie en melasma.

Er wordt eerst een chemische peeling aangebracht op basis van AHA’s of TCA. Vervolgens wordt door middel van microneedling een oplossing met tranexaminezuur toe gediend. Daarnaast krijgt u producten voor thuisgebruik. Deze behandeling en producten gaan de strijd aan tegen hyperpigmentatie en zorgen samen voor een zichtbare huidverbetering en vermindering van het pigment.

Easy Droxy

€ 125,00 per behandeling
€ 475,00 per 4 peelingsessies, inclusief 3 producten

De Easy Droxy is een peeling gebaseerd op verschillende zuren, namelijk gycolzuur, kojinelzuur, melkzuur, citroenzuur (AHA’s) en lipo hydroxyzuur (BHA).

Het is een epidermale peeling, wat wil zeggen dat hij oppervlakkig werkt. Dit kan in sommige gevallen al voldoende zijn. Het andere voordeel is dat er minimale vervelling zal plaatsvinden.

Hij kan ingezet worden als een directe oppepper van de huid of in kuurverband voor huidverbetering, bijvoorbeeld bij fijne lijntjes, vale/grijze huid en acne (gevoelige) huid.

Wanneer Easy Droxy Peel wordt ingezet in kuurverband zal het meestal bestaan uit 4 peelingsessies met een interval van 8-14 dagen afhankelijk van uw huidconditie. Naast de peelingsessies in de praktijk, gebruikt u, ter ondersteuning van de behandeling, thuis minimaal drie producten van Skin Tech. Dit is een foam voor het mild reinigen van de gepeelde huid en twee SkinTech® crèmes, gericht op de aanpak van de behandeldoelstelling en bescherming van de gepeelde huid tegen UV en warmte.

Easy TCA®

€ 175,00 per behandeling
€ 675,00 per 4 peelingsessies, inclusief 3 producten

De Easy TCA® peeling is een unieke peel waarbij de TCA gecontroleerd zijn werk kan doen, met minimaal risico op complicaties.

Easy TCA bevat een 15% TCA-oplossing en wordt per laag aangebracht (iedere laag is 15%). Na de peel wordt er een Post Peel Mask aangebracht. Dit masker op crèmebasis zorgt er voor dat de roodheid en hitte uit de huid trekt en het risico op complicaties sterk wordt gereduceerd. Met Easy TCA zijn de resultaten gelijkmatig en voorspelbaar en leiden tot een zichtbare huidverbetering. Hij kan worden ingezet bij huidveroudering, grove poriën, fijne lijntjes, pigmentproblemen.

Afhankelijk van de doelstelling wordt er bepaald hoeveel peelingsessies er nodig zullen zijn. Minimaal zal het behandelprotocol bestaan uit 4 peelingsessies met een interval van 8-10 dagen. Voor thuis worden, ter ondersteuning van de peelingsessies, producten van Skin Tech geadviseerd. Een foam voor het mild reinigen van de gepeelde huid, hiernaast in ieder geval een crème gericht op de aanpak van de behandeldoelstelling en product voor het beschermen van de gepeelde huid tegen UV en warmte.

Easy TCA® Pain Control

€ 195,00 per behandeling
€ 755,00 per 4 peelingsessies, inclusief 3 producten

De Easy TCA pain control is een peel die qua indicaties en applicatie gelijk aan Easy TCA® Classic, met als verschil dat er pijnstilling aan de peelingvloeistof is toegevoegd.

Bij zowel de Easy TCA als de Easy TCA paincontrol, zal de huid van dag 3 tot 5-6 het meest vervellen.

ZO® Medical 3-Step Stimulation Peel

€ 350,00 per behandeling

De ZO® Medical 3-Step Stimulation Peel is een medische peeling op basis van een mix van salicylzuur, TCA (= trichloorazijnzuur) en melkzuur. Daarnaast wordt na de peel een creme aangebracht met een hoge dosering retinol.
Speciaal ontwikkeld voor melasma, zonbeschadiging, fijne lijntjes en rimpels, grove huidstructuur en poriën en een vale huidtoon. De bovenste huidlaag zal hiermee verwijderd worden om de huidtoon, textuur en egaliteit te verbeteren. Hierbij worden de diepere huidlagen gestimuleerd.

Geschikt voor alle huidtypen en –kleuren, mits voorbereid met het juiste huidconditioneringsprogramma van ZO Medical of ZO Skin Health.

Behandeling alleen voor professioneel gebruik in de kliniek, door een getrainde huidtherapeut of arts.

Zonbeschadigde huid, lentigines

ZO® protocol met brightenex, glycogent en retamax gedurende 4 maanden, gevolgd door maandelijks een 3-step peel gedurende 3 maanden.

Zonbeschadigde huid, lentigines (zoals hierboven afgebeeld).
ZO® protocol met brightenex, glycogent en retamax gedurende 4 maanden, gevolgd door maandelijks een 3-step peel gedurende 3 maanden.

Easy Phen Very Light

€ 975,- per behandeling, incl. 5 producten

Easy Phen Very Light is een peeling die bestaat uit 15% fenol en 8% TCA. Hiermee is het een diepe peeling, maar in de lichtste categorie. Deze peeling stimuleert celvernieuwing, collageen en elastine aanmaak en verwijdert dode huidcellen en oneffenheden. De huid wordt hierdoor egaler, pigmentvlekken verminderen, porien worden minder zichtbaar en de huid zal zich vernieuwen en verstevigen. Deze peel kan ingezet worden bij huidveroudering.

Aantal behandelingen

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de indicatie. In sommige gevallen kan een enkele peel voldoende zijn. Vaak zullen er echter meerdere peels nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken.

Verantwoord toepassen chemische peel

Wij hechten een groot belang aan het verantwoord werken met chemische peeling. In de praktijk wordt volgens een streng protocol gewerkt. Alle behandelaars in de praktijk hebben een HBO-opleiding huidtherapie afgerond en zijn B.I.G.-geregistreerd. Zij hebben ervaring met het behandelen met chemische peels. Sommige peels mogen alleen uitgevoerd worden door een getrainde huidtherapeut of arts.

Intakegesprek (consult)

Voor de behandeling is altijd een consult noodzakelijk. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend. Er zal met u besproken worden of u een geschikt bent voor chemische peeling en welke peels er bij u toegepast kunnen worden. Er zal dan ook over de eventuele voorbereiding meer informatie gegeven worden.

Geef je reactie op deze behandeling

Wij waarderen het als u hier uw reactie op onze behandeling(en) achterlaat.

Reviews op deze behandeling

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste die een beoordeling geeft.

Scroll naar top
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u akkoord gaat.