HuidTherapeutisch Centrum Breda

Voor behandeling, preventie, voorlichting & huidadvies

Chemische peeling

Peeling komt van het Engelse woord ‘peel’ = pellen. Het is een behandeling waarbij dode huidcellen verwijderd worden en de natuurlijke vernieuwing van de huid gestimuleerd wordt. De huid krijgt een gladder huidoppervlak en dus een fris, egaal en stralend aanzien.

Een vale teint, huidveroudering, fijne lijntjes, ouderdomsplekjes, melasma, hyperpigmentatie, grove poriën. Allemaal vervelende problemen waarvoor een chemische peeling een oplossing zou kunnen bieden.

Voor bijna iedere huid is een geschikte peel te vinden, maar niet iedere peel kan op iedere huid. Bij sommige peels is het belangrijk om de huid goed voor te bereiden.

Hoe werkt een behandeling met chemische peeling?

Skin tech certified 2020Iedere peel heeft zijn eigen werking. De diepte van de peel is o.a. afhankelijk van de peelingstof en de huid waarop de peel wordt toegepast. De keuze voor een bepaalde peel wordt gemaakt aan de hand van het (eind)doel dat we voor ogen hebben.
Zo werkt de Easy TCA bijvoorbeeld goed op pigmentatie en een fenol peel meer op huidveroudering en pigmentatie.

Bij iedere peel zal het gevoel tijdens de behandeling net iets anders zijn, maar het branderige gevoel bij het aanbrengen van de peel, is bij alle varianten aanwezig. Bij de één in wat meerdere mate dan bij de ander.

Direct na de behandeling zal de huid rood zijn. Bij de mildere peels zal na 1-2 dagen lichte tot matige schilfering ontstaan. Bij de zwaardere peels moet u rekening houden, dat er gedurende een week een flinke vervelling zal plaatsvinden.
Daarna komt er een prachtige, rozige, nieuwe huid tevoorschijn.
Vooraf en tijdens de behandelperiode wordt afgeraden om zich bloot te stellen aan UV-straling (zowel zon als zonnebank).

Plan een gratis consult

gratis-huidadvies-huidtherapeut-breda-htc

Laat je vrijblijvend en kostenloos adviseren over jouw huid door een huidtherapeut.

* Verplicht invulveld

Wat zijn de kosten van chemische peeling?

BeneBellum

€ 695,00 per 2 peelingsessies, incl. 4 producten

Een behandelplan voor hyperpigmentatie en melasma.

Er wordt eerst een chemische peeling aangebracht op basis van AHA’s of TCA. Vervolgens wordt door middel van microneedling een oplossing met tranexaminezuur toe gediend. Daarnaast krijgt u producten voor thuisgebruik. Deze behandeling en producten gaan de strijd aan tegen hyperpigmentatie en zorgen samen voor een zichtbare huidverbetering en vermindering van het pigment.

Easy Droxy

€ 125,00 per behandeling
€ 475,00 per 4 peelingsessies, inclusief 3 producten

De Easy Droxy is een peeling gebaseerd op verschillende zuren, namelijk gycolzuur, kojinelzuur, melkzuur, citroenzuur (AHA’s) en lipo hydroxyzuur (BHA).

Het is een epidermale peeling, wat wil zeggen dat hij oppervlakkig werkt. Dit kan in sommige gevallen al voldoende zijn. Het andere voordeel is dat er minimale vervelling zal plaatsvinden.

Hij kan ingezet worden als een directe oppepper van de huid of in kuurverband voor huidverbetering, bijvoorbeeld bij fijne lijntjes, vale/grijze huid en acne (gevoelige) huid.

Wanneer Easy Droxy Peel wordt ingezet in kuurverband zal het meestal bestaan uit 4 peelingsessies met een interval van 8-14 dagen afhankelijk van uw huidconditie. Naast de peelingsessies in de praktijk, gebruikt u, ter ondersteuning van de behandeling, thuis minimaal drie producten van Skin Tech. Dit is een foam voor het mild reinigen van de gepeelde huid en twee SkinTech® crèmes, gericht op de aanpak van de behandeldoelstelling en bescherming van de gepeelde huid tegen UV en warmte.

Easy TCA® Pain Control

€ 195,00 per behandeling
€ 755,00 per 4 peelingsessies, inclusief 3 producten

De Easy TCA® Pain Control peeling is een unieke peel waarbij de TCA gecontroleerd zijn werk kan doen, met minimaal risico op complicaties.
Easy TCA® Pain Control bevat een 15% TCA-oplossing en wordt per laag aangebracht (iedere laag is 15%). Aan de peelingvloeistof is pijnstilling toegevoegd.

Na de peel wordt er een Post Peel Mask aangebracht. Dit masker op crèmebasis zorgt er voor dat de roodheid en hitte uit de huid trekt en het risico op complicaties sterk wordt gereduceerd. Met Easy TCA® zijn de resultaten gelijkmatig en voorspelbaar en leiden tot een zichtbare huidverbetering. Hij kan worden ingezet bij huidveroudering, grove poriën, fijne lijntjes, pigmentproblemen.

Afhankelijk van de doelstelling wordt er bepaald hoeveel peelingsessies er nodig zullen zijn. Minimaal zal het behandelprotocol bestaan uit 4 peelingsessies met een interval van 8-10 dagen. Voor thuis worden, ter ondersteuning van de peelingsessies, producten van Skin Tech geadviseerd. Een foam voor het mild reinigen van de gepeelde huid, hiernaast in ieder geval een crème gericht op de aanpak van de behandeldoelstelling en product voor het beschermen van de gepeelde huid tegen UV en warmte.

Bij de Easy TCA® paincontrol, zal de huid van dag 3 tot 5-6 het meest vervellen.

Easy Phen Very Light

€ 975,- per behandeling, incl. 5 producten

Easy Phen Very Light is een peeling die bestaat uit 15% fenol en 8% TCA. Hiermee is het een diepe peeling, maar in de lichtste categorie. Deze peeling stimuleert celvernieuwing, collageen en elastine aanmaak en verwijdert dode huidcellen en oneffenheden. De huid wordt hierdoor egaler, pigmentvlekken verminderen, porien worden minder zichtbaar en de huid zal zich vernieuwen en verstevigen. Deze peel kan ingezet worden bij huidveroudering.

Pixel peeling

€ 755-, per 2 peelingsessies, inclusief 3 producten

Deze peeling is geschikt voor (acne)- littekens, grove poriën, fijne lijntjes en pigmentproblemen.

Na het reinigen van uw huid worden, door middel van microneedling, steriele microkanaaltjes in de huid gemaakt. Direct daarna wordt een peeling op basis van 15% TCA met een vleugje fenol op de huid aangebracht. Doordat er eerder kleine kanaaltjes in de huid zijn gemaakt, dringt de peeling dieper door. De aanmaak van collageen wordt gestimuleerd en de huid zal zichzelf vernieuwen. Hierdoor ontstaat een verbeterde huidtextuur en een egaler huidbeeld.

Gemiddeld 2 – 3 dagen na de peelingsessie zal uw huid starten met vervellen. Dit proces duurt gemiddeld 8 dagen. In deze periode kunt u uw huid verzorgen met de producten van SkinTech, die u meekrijgt na de eerste peelingsessie. Dit is een zachte foam voor het mild reinigen van de gepeelde huid en twee SkinTech crèmes, gericht op de aanpak van de behandeldoelstelling en bescherming van de huid tegen UV-straling en warmte. Na 3 tot 4 weken is de huid volledig hersteld en ondergaat u de 2e en laatste pixelpeeling van deze kuur.

 

Aantal behandelingen

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de indicatie. In sommige gevallen kan een enkele peel voldoende zijn. Vaak zullen er echter meerdere peels nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken.

Om tot een nog beter resultaat te komen, is het goed om de huid voorafgaand aan de peeling voor te bereiden met de juiste producten. Tevens kan de duur van het behandelresultaat verlengd worden door na de behandeling huidverbeterende producten te blijven gebruiken.

 

Verantwoord toepassen chemische peel

Wij hechten een groot belang aan het verantwoord werken met chemische peeling. In de praktijk wordt volgens een streng protocol gewerkt. Alle behandelaars in de praktijk hebben een HBO-opleiding huidtherapie afgerond en zijn B.I.G.-geregistreerd. Zij hebben ervaring met het behandelen met chemische peels. Sommige peels mogen alleen uitgevoerd worden door een getrainde huidtherapeut of arts.

Intakegesprek (consult)

Voor de behandeling is altijd een consult noodzakelijk. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend. Er zal met u besproken worden of u een geschikt bent voor chemische peeling en welke peels er bij u toegepast kunnen worden. Er zal dan ook over de eventuele voorbereiding meer informatie gegeven worden.

Skin tech certified 2020

Geef je reactie op deze behandeling

Wij waarderen het als u hier uw reactie op onze behandeling(en) achterlaat.

Reviews op deze behandeling

Scroll naar top
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u akkoord gaat.