HuidTherapeutisch Centrum Breda

Voor behandeling, preventie, voorlichting & huidadvies

Manuele lymfedrainage

Manuele lymfedrainage is een specifieke massagetechniek die wordt gebruikt om het lymfestelsel te stimuleren en te helpen bij het afvoeren van overtollig lymfevocht en afvalstoffen uit het lichaam. Het lymfestelsel is een belangrijk onderdeel van het immuunsysteem en speelt een rol bij het reguleren van de vochthuishouding in het lichaam.

Hoe werkt het?

De techniek van manuele lymfedrainage omvat zachte, ritmische bewegingen die met lichte druk worden uitgevoerd. Het doel van deze bewegingen is om de lymfestroom te stimuleren en te bevorderen. Hierdoor kunnen eventuele ophopingen van lymfevocht(oedeem) in het lichaam worden verminderd en kunnen afvalstoffen effectiever worden afgevoerd.

integrale oedeemtherapie breda
manuele lymfedrainage breda

Toepassing

Manuele lymfedrainage wordt toegepast bij de behandeling van verschillende aandoeningen, waaronder:

Lymfoedeem

Een aandoening waarbij er sprake is van abnormale ophoping van lymfevocht, meestal als gevolg van problemen in het lymfestelsel.

Postoperatieve zwelling

Na chirurgische ingrepen kan lymfedrainage helpen om zwelling en vochtophoping te verminderen.

Compressietherapie

Om het effect van de behandeling te behouden wordt Manuele lymfedrainage vaak samen toegepast met compressietherapie. Dit is een onderdeel van een uitgebreider behandelplan om het lymfoedeem te verminderen en het lymfestelstel te ondersteunen.

Manuele lymfedrainage bij Huidtherapeutisch Centrum Breda

Manuele lymfedrainage is een gespecialiseerde techniek. Onze huidtherapeuten zijn opgeleid in het toepassen van manuele lymfedrainage en hebben expertise in het behandelen van diverse huid- en lymfegerelateerde aandoening.
Sommige behandelingen worden vergoed door de ziektekostenverzekeraar. Kijk voor de voorwaarden op je polis.

lympfedrainage

Plan een consult

Voordat een behandeling uitgevoerd kan worden, vindt altijd eerst een consultgesprek plaats.
De kosten van dit consultgesprek bedragen € 25,00. Als u na het consultgesprek besluit om een behandeling te starten, worden de kosten van het intakegesprek verrekend met de eerste behandeling.
Laat je adviseren over jouw huid door een huidtherapeut.
Bel 076 5201180 of vul het formulier in. Je kunt ook een online afspraak inplannen.

gratis gesprek huidtherapeut breda

Contactformulier

* Verplicht invulveld

Geef je reactie op deze behandeling

Wij waarderen het als je hier je reactie op onze behandeling(en) achterlaat.

Laatste reviews op deze behandeling

Zeer professioneel / vakkundig topteam 😃👍

Rated 5,0 out of 5
6 november 2022

Mijn moeder en ik, (beiden getroffen door borstkanker) komen wekelijks bij HTC (al tientallen jaren met veel genoegen) voor een behandeling ( manuele lymfedrainage). De behandelingen uitgevoerd door dit zeer professionele en vakkundige team 👍 geeft bijzonder veel verlichting (zowel fysiek als mentaal 😀). Wij zijn erg blij en dankbaar met dit Topteam!

Anita en moedertje

Bij HTC Breda ben je in goede handen

Rated 5,0 out of 5
30 augustus 2022

Mijn eerste jaar bij HTC Breda zit er op. Ik kwam binnen met stevige oedeem klachten vanwege een operatie voor borstkanker van jaren terug. Er werd duidelijk aangegeven dat het tijd zou kosten, maar dat de behandelingen uiteindelijk konden worden afgebouwd. Van 2x per week een afspraak zit ik nu op 1x per 4 weken en misschien kan dit interval ook nog verder opgerekt. De tijd zal het leren. Ik ben blij met Britt en haar team. Ze hebben mij uitstekend en deskundig geholpen.

Corien Plaisier

Alle beoordelingen lezen?

Scroll naar boven