HuidTherapeutisch Centrum Breda

Voor behandeling, preventie, voorlichting & huidadvies

Integrale oedeemtherapie

Deze therapie is ‘integraal’ omdat het verschillende technieken combineert voor het behandelen van oedeem.

Manuele lymfedrainage

Manuele lymfedrainage is een zachte massagetechniek om het lymfestelstel te stimuleren en de afvoer van lymfevocht te bevorderen.

Compressietherapie

Naast massage zal in de meeste gevallen compressietherapie worden toegepast, bijvoorbeeld door middel van zwachtels. Eventueel kan ter ondersteuning ook gebruik gemaakt worden van hulpmiddelen, zoals Jovipak, Mobiderm, Farrowwrap etc.

Als er geen afname van het oedeem meer plaatsvindt, wordt er een Therapeutische Elastische Kous (TEK) aangemeten, om het bereikte resultaat te behouden.

integrale oedeemtherapie zwachtels breda

Lymfetaping

Lymfetaping, ook wel bekend als kinesiotaping, is een specifieke techniek waarbij speciale elastische tapes op de huid worden aangebracht om de huid voorzichtig op te tillen, waardoor ruimte ontstaat tussen de huid en de onderliggende spierlaag. Dit helpt om de lymfecirculatie te verbeteren en bevordert de afvoer van lymfevocht.

lymfetaping htc breda

Educatie en zelfmanagement

Specifieke bewegings- en ademhalingsoefeningen en leefregels worden meegegeven om de lymfe-afvloed te bevorderen. Tijdens de behandeling zal besproken worden over hoe zelf bij te dragen aan de behandeling.

Huidverzorging

Oedeem kan leiden tot verschillende huidgerelateerde problemen. Essentieel is een goede huidverzorging en het vroegtijdig behandelen van eventuele tekenen van huidproblemen.

Intergrale oedeemtherapie bij Huidtherapeutisch Centrum Breda

Wij zijn gespecialiseerde oedeemtherapeuten. De behandeling kan variëren afhankelijk van de specifieke behoeften. Tijdens het consultgesprek wordt er een persoonlijk behandelplan besproken. Sommige behandelingen worden vergoed door de ziektekostenverzekeraar. Kijk voor de voorwaarden op je polis.

 

lympfedrainage
integrale oedeemtherapie breda
manuele lymfedrainage breda

Plan een gratis consult

Laat je vrijblijvend en kostenloos adviseren over jouw huid door een huidtherapeut. Bel 076 5201180 of vul het formulier in. Je kunt ook een online afspraak inplannen.

gratis gesprek huidtherapeut breda

Contactformulier

* Verplicht invulveld

Geef je reactie op deze behandeling

Wij waarderen het als je hier je reactie op onze behandeling(en) achterlaat.

Laatste reviews op deze behandeling

Pijnverlichting bij lipoedeem

Rated 5,0 out of 5
31 oktober 2022

Al 5 jaar kom ik graag bij het HTC, de endermologie behandelingen helpen mij klachten te verminderen met lipoedeem. Het lpg apparaat verlicht mijn zware benen. Het grootste effect is voor mij de pijn verlichting die behaald wordt na elke behandeling. De praktijk is altijd een fijne plek om te komen, schoon en gastvrij. De meiden van htc staan altijd voor je klaar met de liefste zorg.

Eline

Behandeling op maat bij chronische lymfoedeem

Rated 5,0 out of 5
25 oktober 2022

Ik ben al ongeveer 12 jaar onder behandeling voor lymfoedeem aan mijn arm na borstkanker.

In het begin had ik veel moeite met het feit dat de behandeling er niet voor zorgde dat het steeds beter ging met mijn arm. Dat was een moeilijk proces waar ik goed in ben begeleid door mijn toenmalige huidtherapeute. Nu heb ik de behandeling geïntegreerd in mijn weekprogramma en ik kan ook elke week op hetzelfde moment terecht. De huidtherapeute die mij nu voornamelijk behandelt geeft me het gevoel dat ik mag zijn wie ik ben. We hebben op een gelijkwaardige manier contact, wat betekent dat ze meedenkt over de dingen die ik tegen kom met mijn arm en niet zegt dat ik bepaalde dingen moet doen. Dit vind ik erg belangrijk om de behandeling vol te houden. De behandeling zelf gaat ook goed. Ik kan zelf aangeven waar ik het meeste last heb , maar inmiddels weet ze zelf ook waar de problemen kunnen zitten. De behandeling wordt met aandacht en respect uitgevoerd, wat ook weer helpt om het chronische karakter vol te houden. Ik heb zeker baat bij de behandeling. Alles wordt soepeler en het vocht wordt weer beter afgevoerd waardoor de zenuwpijn aan de binnenkant van mijn bovenarm binnen de perken blijft.

Af en toe word ik door iemand anders behandeld en ook zij werken op dezelfde manier. De sfeer is prettig met oog voor de client zonder dat je je patiënt hoeft te voelen.

Ik kan iedereen deze praktijk aanraden.

Marjon

Top

Rated 5,0 out of 5
21 juni 2022

Ik kom nu bijna een jaar bij Silke (en soms andere collega’s) voor oedeemtherapie en ik ben super tevreden. Er worden de juiste vragen gesteld, goed naar me geluisterd en met me meegedacht. Verder hangt er een prettige sfeer en is men kundig in hun vak. Hierdoor ben ik veel wijzer geworden over lipoedeem en helpt mij dit de juiste keuzes te maken in het omgaan met deze aandoening. Door de behandelingen heb ik verbetering in mijn klachten. Ik heb ook het gevoel dat Silke er alles aan blijft doen (en hierin creatief denkt) tot dat we echt het optimale resultaat hebben bereikt.

Melissa

Alle beoordelingen lezen?

Scroll naar boven