HuidTherapeutisch Centrum Breda

Voor behandeling, preventie, voorlichting & huidadvies

Integrale oedeemtherapie

Oedeemtherapie is een combinatietherapie voor het behandelen van oedeem.

Manuele lymfedrainage

De basis van de behandeling is manuele lymfedrainage. Dit is een zachte massage van de huid om de lymfebanen te stimuleren meer vocht af te voeren. Het grootste deel van de lymfebanen liggen in de huid en in het onderhuidsbindweefsel.

Na de massage kan compressietherapie worden toegepast, daar waar mogelijk door middel van zwachtels. Op plaatsen waar dit niet mogelijk is, wordt ter ondersteuning ook gebruik gemaakt van lymfetaping.

integrale oedeemtherapie zwachtels breda

Als er geen afname van het oedeem meer plaatsvindt, wordt er een Therapeutische Elastische Kous (TEK) aangemeten, om het bereikte resultaat te behouden.

Er worden oefeningen en leefregels meegegeven om de lymfeafvloed te bevorderen. Ook worden er regelmatig zelfmanagement cursussen gegeven.

In sommige gevallen kan door oedeem de wondgenezing nadelig worden beïnvloed. In overleg met specialist, huisarts en thuiszorg zal een adequate wondzorg worden ingezet.

Plan een gratis consult

gratis vrijblijvend adviesgesprek huidtherapie breda htc

Laat je vrijblijvend en kostenloos adviseren over jouw huid door een huidtherapeut. Bel 076 5201180 of vul het formulier in.

* Verplicht invulveld

lympfedrainage
integrale oedeemtherapie breda
manuele lymfedrainage breda

Geef je reactie op deze behandeling

Wij waarderen het als je hier je reactie op onze behandeling(en) achterlaat.

Reviews op deze behandeling

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste die een beoordeling geeft.

Scroll naar top