Blog

acne en productgebruik

Acne en productgebruik

Deel dit bericht:

Acne komt veel voor, met name jongeren kunnen in meer of mindere mate last hebben van deze huidaandoening. Maar ook op latere leeftijd kan acne ontstaan. Naast behandelingen in de huidtherapeutische praktijk kun je thuis ook veel doen om acne te verminderen. Sterker nog: goed productgebruik thuis draagt voor 70% bij aan het resultaat, terwijl behandelingen maar 30% bijdragen.

acne en welke producten gebruikenAcne producten thuisgebruik

Hoe zit een goede skincare-routine voor thuis eruit?

In de ochtend en avond:

  • Stap 1: Reinigen
  • Stap 2: Tonifiëren
  • Stap 3: Exfoliëren
  • Stap 4: Verzorgen
  • Stap 5: Beschermen

Acnehuid reinigen

Tijdens stap 1 wordt de reiniging voor minimaal 1 minuut met de handen in gemasseerd. Het is fijn om de reiniging met water op te schuimen, zodat deze niet te droog op de huid wordt. Na 1 minuut heeft de reiniging voldoende tijd gehad om viezigheid en overtollig talg op te nemen. Vervolgens wordt de reiniging met afvalstoffen van de huid gespoeld.

Acnehuid tonifiëren

Bij het tonifiëren in stap 2 wordt de huid van hydratatie voorzien en hersteld na het watergebruik bij de reiniging. Daarbij worden eventuele restjes van de reiniging direct verwijderd. Een toner kan over de huid geneveld worden of met behulp van een wattenschijfje over de huid worden gehaald.

Acnehuid exfoliëren

Stap 3 bevat het exfoliëren van de huid. Een exfoliant brengt balans in het natuurlijke huidvernieuwingsproces. Door het verwijderen van dode huidcellen is er ook een minder grote kans op het ontstaan van verstoppingen. Een exfoliant heeft meestal een fluidachtige structuur en worden op de huid aangebracht en in gemasseerd tot deze is opgenomen.

Acnehuid en verzorgingsproducten

De boosters/serums/ampullen/masker in stap 4 zijn er in vele varianten. Afhankelijk waar de huid om vraagt kan er gekozen worden voor een hydratatie, talgremming, verminderen van pigmentatie etc. Het gebruik verschilt per product.
De dag en/of nachtcrème voorziet de huid van de juiste voeding en wordt op de huid aangebracht en in gemasseerd.

Acnehuid beschermen

De minerale SPF in de laatste stap beschermd de huid tegen de schadelijke invloeden van de zon en andere straling. Er zijn diverse minerale SPF’s beschikbaar zo ook in een kleurtje, waardoor deze tevens camouflerend/egaliserend werkt. De minerale SPF wordt alleen overdag gebruikt en over de dagverzorging heen aangebracht. Bij voorkeur meerdere malen per dag.

Advies van Huidtherapeutisch Centrum voor de acnehuid

Probeer daarnaast niet te veel met je handen aan de huid te zitten, om verspreiding van bacteriën te voorkomen. Wat hiervoor ook goed werkt is regelmatig de kussensloop wisselen.
Zou je graag een persoonlijk advies willen over welke specifieke producten voor jouw huid geschikt zijn? Maak dan gratis en vrijblijvend een afspraak met één van onze huidtherapeuten.

Scroll naar boven