Blog

Acnelittekens verminderen door microneedling

Acnelittekens verminderen door microneedling

Deel dit bericht:

Als de actieve acne verminderd is, kan het zijn dat er acnelittekens achterblijven. Vaak blijft het bij wat rode vlekjes, die na ongeveer een jaar weg kunnen trekken. Soms worden deze vlekjes wat donkerder van kleur, houden ze pigment vast en worden het post-inflammatoire hyperpigmentaties (soort pigmentvlekjes). Af en toe blijven er diepere littekens in de vorm van kuiltjes achter in de huid. Deze laatste twee trekken niet zomaar uit zichzelf weg, maar kunnen wel behandeld worden middels microneedling.
 

De microneedling behandeling bij acnelittekens

Bij microneedling wordt er gebruik gemaakt van een pen en steriele opzetstukjes welke 18 zeer fijne naaldjes bevatten. Tijdens een microneedling behandeling wordt een opzetstukje op de pen geplaatst en rustig over de huid bewogen. De vibrerende naaldjes maken zo kleine micro-kanaaltjes in de huid. Deze kanaaltjes reiken tot in de lederhuid, waarbij minuscule puntbloedinkjes zichtbaar worden. De huid wordt hierdoor aangezet de kleine micro-kanaaltjes weer te herstellen en stimuleert daarbij de celdeling en de aanmaak van collageen en elastine. De huid wordt hierdoor sterker en acnelittekens zwakken af.

Een microneedling behandeling wordt meestal uitgevoerd in kuurvorm, waarbij de behandelingen gemiddeld één keer in de vier weken plaatsvinden. Gezien een microneedling behandeling tot drie maanden na de behandeling werkzaam is, worden in kuurverband de behandelingen steeds intensiever. Tevens kan tijdens microneedling de afgifte van werkzame stoffen aan de huid worden verbeterd.

Wanneer een tussenstof (product met werkzame stoffen) niet in combinatie met microneedling op de huid wordt aangebracht moet het eerst door een laag dode huidcellen heen. Door gebruik te maken van de micro-kanaaltjes, die microneedling in de huid creëert, kan de werkzame stof gemakkelijk langs de dode huidcellen laag en komt het direct op de plek waar je het hebben wilt.

Microneedling tussenstof

De tussenstoffen die gebruikt worden tijdens microneedling, zijn speciaal ontwikkeld om via deze manier van behandelen de huid ingesluisd te worden. Zomaar een willekeurig cosmetica product in de huid needlen is dus niet mogelijk. Er zijn ontzettend veel tussenstoffen die gebruikt kunnen worden, waaronder de depigmentation solution waarbij hyperpigmentatie (pigmentvlekjes) verminderd kunnen worden en de skinmark solution voor de diepere littekens (kuiltjes).

Wil je graag meer informatie ontvangen over microneedling? Neem dan contact met ons op via: 076-5201180.

Scroll naar boven