Blog

anti-aging

Anti-aging

Deel dit bericht:

Wat kan de huidtherapeut voor je betekenen?

Belangrijk voor stevigheid en elasticiteit van de huid zijn collageen en elastine. De productie van zowel collageen als elastine neemt af bij het ouder worden. Hierdoor wordt de huid slapper en stugger en ontstaan er rimpels en plooien.

Er zijn verschillende mogelijkheden om de tekenen van huidveroudering te behandelen

 

Microneedling

Microneedling is een procedure waarbij kleine naaldjes in de huid worden gebruikt om microscopische wondjes te veroorzaken. Dit stimuleert de natuurlijke genezingsrespons van de huid en bevordert de productie van collageen en elastine, wat bijdraagt aan een gladdere en strakkere huid. Hierbij kunnen we actieve ingrediënten, met hydraterende, anti-aging en huidverhelderende eigenschappen dieper in de huidlagen laten doordringen en beter hun werk laten doen.

Chemische peelings

Chemische peelings maken gebruik van zuren om de bovenste lagen van de huid te exfoliëren, waardoor nieuwe, gezondere huidcellen naar de oppervlakte komen. Dit kan helpen bij het verminderen van fijne lijntjes, rimpels en het verbeteren van de algehele textuur van de huid.

Samengevoegd kunnen microneedling en chemische peelings synergetisch werken. Microneedling kan de opname van actieve ingrediënten uit de peeling verbeteren, terwijl peelings de vernieuwing van de huid bevorderen na de microverwondingen veroorzaakt door de microneedling.

Producten met actieve ingrediënten laten mooie resultaten zien zoals:
Retinol, afgeleid van vitamine A in combinatie met bakuchiol en Vitamine C in concentraties vanaf 10%.

Wat kun je zelf doen?

Preventie: zonbescherming, het gebruik van een crème met SPF is cruciaal om vroegtijdige veroudering te voorkomen. Ook een gezonde leefstijl is van invloed.

Behandelingen zijn meestal in kuurvorm. De collageenaanmaak duurt enige tijd. Verwacht niet te snel zichtbaar resultaat. Laat je adviseren door onze huidexperts voor een behandelplan op maat.

anti-aging jonge huid
anti-aging verouderde huid
Scroll naar boven