Blog

Bent u bekend met de gevolgen van borstkanker?

Deel dit bericht:

Dit jaar bestaat het bevolkingsonderzoek borstkanker in Nederland 25 jaar. Het vooruitzicht voor vrouwen met borstkanker is in die tijd sterk verbeterd.

In Nederland overlijden elk jaar ongeveer 775 vrouwen minder aan borstkanker.

Betere behandeling en daling van sterfte*

Het doel van het onderzoek is om borstkanker in een vroeg stadium op te sporen. Behandeling is dan beter mogelijk en sterfte kan teruggedrongen worden. De sterfte in de doelgroep, vrouwen tussen de 50 en 75 jaar, is 37% lager dan voor de invoering van het bevolkingsonderzoek borstkanker. Deze daling komt deels door de vroege opsporing, maar heeft natuurlijk ook te maken met betere behandelmogelijkheden.
Bron: Bevolkingsonderzoek Zuid

Gevolgen van borstkankerbehandeling

Voor veel mensen zijn de gevolgen van een operatie, okselkliertoilet en/of bestraling nog onbekend. Denk hierbij aan oedeem (vochtophoping), littekenproblematiek of beschadiging van de huid. Wij zien en behandelen in onze praktijk veel patiënten met deze problematieken door middel van integrale oedeemtherapie. De huidtherapeut is gespecialiseerd in deze behandeling.

Integrale oedeemtherapie is een behandelvorm gericht op het herstel van functiestoringen in het lymfatische en/of veneuze stelsel. Het omvat de volgende behandelingsmogelijkheden: manuele lymfedrainage, ambulante compressietherapie, gerichte oefentherapie en voorlichting. Ook het aanmeten van medische hulpmiddelen zoals o.a. thoraxbandages en Therapeutisch Elastische Kousen (TEK) behoren hieronder.

Mocht u hier meer informatie over willen, neem dan gerust contact met ons op.

 

Femke Sebregts – van Kuijeren
HuidTherapeutisch Centrum Breda

Scroll naar boven