Blog

huidanalyse met de observ520

Een effectief behandelplan begint met de Observ520 huidscan

Deel dit bericht:

In eerste instantie wordt de Observ520 huidscan in de huidtherapeutische praktijk gebruikt om voor en na foto’s te maken en zo het resultaat van producten en behandelingen in kaart te brengen. Echter, kan er veel meer uit de Observ520 huidscan gehaald worden!

Zo worden er maar liefst acht foto’s van de gezichtshuid gemaakt tijdens een huidscan. Door de verschillende foto’s kan de conditie van de zichtbare, maar ook van de voor het blote oog onzichtbare huid in kaart worden gebracht.

Iedere foto heeft zijn eigen doel, namelijk:

  1. Daglicht modus – een haarscherpe weergave van de zichtbare huid.
  2. Textuur modus – een foto met filter waardoor de textuur van de huid (poriën, littekens en rimpels) zichtbaar worden. Het geeft een goede indicatie voor de kwaliteit van het onderliggende weefsel.]
  3. Pigmentatie modus – een foto met filter waardoor oneffenheden in de teint van de huid zichtbaar wordt, zoals hyperpigmentatie. Veelvoorkomende vormen zijn bijvoorbeeld melasma en zonnevlekken.
  4. Roodheid modus – een foto met filter waardoor roodheid en vaatjes in de huid zichtbaar worden. Roodheid komt voor als de natuurlijke barrière van de huid niet goed meer kan functioneren, waardoor vocht niet goed vastgehouden kan worden en irriterende stoffen de huid binnen kunnen dringen.
  5. Parallel polarised modus – een weergave om de talgproductie in kaart te brengen, in de huid eigen kleur.
  6. Cross polarised modus – een weergave om roodheid en vaatjes zichtbaar te maken, in de huid eigen kleur.
  7. True UV – een foto voor weergave van de diepe pigmentatie en ook mogelijke zonschade. Afwijkingen in de opperhuid en de diepere huidlagen worden onthuld.
  8. Woods modus – een foto voor bepaling van het huidtype en laat zien waar de talgklieren actief zijn.
huidanalyse - huidscan door huidtherapeut breda

Analyse van jouw huid

Het maken van deze foto’s is in een paar seconden gebeurd en tijdens het gezamenlijk bekijken van de foto’s zal de huidtherapeut het resultaat en de conditie van jouw huid analyseren.

Behandelplan op maat

Na deze analyse kan er een specifiek behandelplan op maat worden gemaakt. Dit behandelplan bestaat meestal uit een combinatie van productadvies en ondersteunende behandelingen. Welke producten en welke behandelingen voor jou geschikt zijn is afhankelijk van de conditie van jouw huid en wat je graag zelf zou willen verbeteren.

Ben je benieuwd hoe jouw huidconditie is? Wil je weten hoe jij jouw huid het beste kan verzorgen voor een stralende en gezonde huid?
Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvende huidanalyse / huidscan met Observ 520.

Scroll naar boven