Blog

Favoriete producten van Jitske

Deel dit bericht:

In deze blog zal ik jullie vertellen wat mijn favoriete producten zijn en waarom ik deze zo graag gebruik. De producten die ik gebruik zijn voornamelijk afgestemd op een vette en acne gevoelige huid, waar ik helaas sinds een aantal jaar last van heb. Door de producten die ik nu gebruik kan ik de talgproductie en het ontstaan van puistjes goed onder controle houden.

Het reinigen van mijn huid

Zowel ’s ochtends als ’s avonds start ik met het reinigen van mijn huid met de Exfoliating Cleanser van Zo Skin Health, deze is voor de normaal tot vette huid. Het is een gelstructuur die opschuimt als de huid of je handen vochtig zijn. De reinigingsgel bevat kleine bolletjes met salicylzuur en vitamine E, welke opengaan tijdens het reinigen. Salicylzuur reinigt de poriën diep en zorgt dat de talgproductie wordt gereguleerd.

Exfoliëren met de Dual Action Scrub

Na het reinigen gebruik ik de Dual Action Scrub van Zo Skin Health, om dode huidcellen te verwijderen. Zoals de naam al zegt heeft de scrub een dubbele werking. Hij verwijdert de dode huidcellen mechanisch door de microkristallen. Het salicylzuur in de scrub heeft een chemische werking op de dode huidcellen en werkt ontstekingsremmend. De Dual Action Scrub gebruik ik één keer per dag, meestal in de ochtend, omdat mijn huid dan lekker fris aanvoelt.

Oil Control Pads om onzuiverheden te voorkomen

Als derde stap gebruik ik elke ochtend en avond de Oil Control Pads, deze bevatten ook weer salicylzuur wat ideaal is om mijn acne gevoelige huid onder controle te houden. De pads bevatten precies de juiste dosering salicylzuur, zodat je deze vanuit de verpakking direct kan gebruiken.

Acne Control

Vervolgens breng ik de Acne Control aan. Deze crème bevat 10% benzoylperoxide. Dit is een krachtige formule die de talgproductie reguleert en de bacterie die acne veroorzaakt (P. Acnes) aanpakt. Aan deze crème is tea tree olie toegevoegd wat anti-bacterieel werkt en roodheid vermindert. Dit product gebruik ik elke avond. Behalve als ik bijna geen last heb van puistjes, dan gebruik ik hem om de dag in de avond.

Huid beschermen tegen de zon

Overdag gebruik ik de Sunscreen + Primer als zonbescherming. Deze bevat een fysische filter, wat beter geschikt is voor mijn acne gevoelige huid. Daarnaast heeft het product een matte finish. Dit is erg prettig, omdat ik een vette huid heb die snel gaat glimmen.

Jitske Hoefnagels
HuidTherapeutisch Centrum Breda

Scroll naar boven