Blog

Favoriete producten van Sascha

Deel dit bericht:

Als huidtherapeut vind ik het erg leuk om van alles te proberen op het gebied van huidverzorging. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik inmiddels een aantal favoriete behandelingen en producten heb verzameld die voor mij goed werken.

Huidtype

Tot mijn 20e heb ik erg veel last gehad van acne, in de puberteit over heel mijn gezicht en daarna voornamelijk rondom mijn mond. Ik heb hiervoor verschillende medicijnen gebruikt en uiteindelijk zelfs de medicatie roaccutane geslikt.
Uiteindelijk heeft dit ervoor gezorgd dat mijn huid tot rust kwam. Sindsdien heb ik een gecombineerde huid met af en toe wat uitbraken rondom mijn mond en heb ik door mijn sproeten snel pigmentatieproblemen.

Peeling

Om dat pigment, en de littekentjes aan te pakken heb ik afgelopen najaar een Pixelpeel ondergaan, dit heeft mijn huid erg opgeknapt en ontdaan van het overschot aan pigment. De sproeten zullen wel elk jaar terugkomen dus ik zal dit bij moeten houden om uitbreiding van pigment te voorkomen.
Daarnaast moet mijn huid 1x in de 6 weken gereinigd worden om uitbraken te voorkomen. Tijdens het dieptereinigen van de huid worden alle mee-eters en puistjes verwijdert.

Huidverzorging

Daarnaast heb ik een aantal producten die ik steevast gebruik. Ondanks dat ik het leuk vind om te experimenteren, val ik hier altijd weer op terug en werkt deze basis voor mij om mijn huid rustig te houden.
De reiniging die ik graag gebruik is de Gentle cleanser. Deze is perfect voor een gecombineerde huid omdat het wel talg en vuil verwijdert, maar de huid niet uitdroogt. Daarnaast vind ik een gelreiniging prettig in gebruik.
Als exfoliant gebruik ik graag de complexion renewal pads, om de dag. De Complexion renewal pads bevatten salicylzuur, waardoor ze uitbraken voorkomen, maar penetreert minder diep dan glycolzuur waardoor het milder werkt.
Als laatste favoriet heb ik de Renewal crème. Deze gebruik ik als nachtcrème en zorgt ervoor dat mijn huid gehydrateerd blijft gedurende de nacht. De retinol zorgt voor het herstellen en verjongen en de anti-oxidanten herstellen de barrière van mijn huid.

 

Sascha Herwig
HuidTherapeutisch Centrum Breda

Sascha Herwig

Scroll naar boven