Blog

tca-peeling

Geef je huid een oppepper met een TCA peeling

Deel dit bericht:

De herfst is weer aangebroken. De perfecte periode om de huid een flinke oppepper te geven door middel van bijvoorbeeld een TCA-peeling.

Redenen om deze peel te doen, kunnen zijn: pigmentvlekjes, fijne lijntjes, grove porien, huidveroudering, zonneschade, vale/grijze huid en (rest)acne of acnelittekentjes.

TCA (Trichloorazijnzuur) stolt de eiwitten van de huid en lost de huidcellen op. Door middel van deze gecontroleerde huidbeschadiging is het mogelijk om tot in de lederhuid te komen. Hierdoor kunnen we dieperliggende schade aanpakken en een gladder huidoppervlak realiseren.

Omdat de huid erg kwetsbaar is na een behandeling met een TCA-peeling is het niet verstandig om de weken erna in de zon te gaan. Na de behandeling adviseren wij nog 4-6 weken uit de zon te blijven. Vandaar dat de herfst en de winter de ideale periode is om deze behandeling te laten toepassen.

Voor een goed resultaat zijn meerdere behandelingen noodzakelijk. Eén behandeling zal zelden tot nooit toereikend zijn. Bijna altijd zal het gaan om een viertal behandelingen. Tussen deze behandelingen zal ongeveer 8-15 dagen zitten. Uiteraard wordt dit per persoon bepaald aan de hand van de huidconditie.

Britt den Reijer
HuidTherapeutisch Centrum Breda

Scroll naar boven