Blog

Getting skin ready

Getting Skin Ready (GSR)

Deel dit bericht:

Het Getting Skin Ready Zo Skin Health is een systeem bestaande uit reiniging, exfoliatie en herstel met een synergetische werking gericht op normalisatie van de huidfunctie en verbetering van de huidgezondheid. Het Getting Skin Ready protocol is een essentiële stap in het voorkomen en behandelen van acne, roodheid, pigmentverschuivingen, ongelijkmatige huidtoon, vergrote poriën en ruwe, doffe huidstructuur.

Reiniging

Het reinigen van de huid heeft als doel om vuil, make-up, zweet en talg van de huid te verwijderen. Door de huid te reinigen kunnen andere producten en werkstoffen beter hun werk doen. Het Getting Skin Ready protocol heeft drie reinigingsproducten. De hydrating cleanser is geschikt voor de normaal tot droge huid, de gentle cleanser is een universele cleanser die geschikt is voor alle huidtypes en de exfoliating cleanser is voor de vette en acne- gevoelige huid.

Exfoliëren

Met exfoliëren wordt het verwijderen van dode huidcellen bedoeld. Onze huid bestaat uit meerdere lagen en de bovenste huidlaag bestaat uit dode huidcellen. Deze schilferen af zodat de onderste huidlagen nieuwe cellen aan kunnen maken. Wanneer het bovenste laagje dode huidcellen niet goed afschilfert, wordt de laag steeds dikker. Dat kan zorgen voor een doffe uitstraling van de huid. Hierdoor ontstaan sneller droge plekjes en bij een vette huid neemt de kans op puistjes toe. Voor de normale en droge huid is de exfoliating polish geschikt en bij een vette en acne- gevoelige huid de dual action scrub.

Toner

Met een toner zorg je ervoor dat de Ph- waarde van de huid weer herstelt na het reinigen en exfoliëren.

  1. De calming toner is ideaal voor een droge of gevoelige huid.
  2. De complexion renewal pads werken het beste voor een normaal tot vette huid zonder puistjes.
  3. De oil control pads zijn speciaal ontwikkeld voor een vette huid met acneklachten.

Nadat je deze drie stappen hebt doorlopen, is de huid klaar voor het gebruik van serums en crèmes. Getting Skin Ready is een protocol wat voor iedere huid geschikt is, omdat er keuze is uit meerdere producten. Hierdoor kan er voor iedereen een passend protocol worden opgesteld.

Sascha Herwig
HuidTherapeutisch Centrum Breda

Sascha Herwig

 

Scroll naar boven