Blog

medische endermologie

Hoe werkt medische endermologie®?

Deel dit bericht:

Medische endermologie® is een mechanische bindweefseltechniek die wij uitvoeren met een apparaat van LPG®. Hiermee worden de diepere huidlagen gestimuleerd. Het zorgt voor een betere circulatie, de afvoer van vocht en afvalstoffen en het zorgt voor een betere doorbloeding.

Veel mensen denken bij endermologie aan afslanken en verstrakken. Maar wist je dat de LPG® ook bij veel medische aspecten ingezet kan worden?

Medische endermologie bij littekens na operatie

Littekens na een operatie kunnen zorgen voor pijn en bewegingsbeperking. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een operatie na borstkanker of na een keizersnede.

De behandeling met het LPG apparaat activeert de productie van collageen en elastine zodat de huid sneller en mooier herstelt. Door de trekkracht van de LPG® worden vastzittende littekens soepeler gemaakt, waardoor op de langere termijn de pijn en/of last van het litteken vermindert. Ook oude, verkleefde littekens kunnen met deze techniek behandeld worden.

Endermologie bij oedeemklachten

Medische endermologie kan ook bij patiënten met oedeem ingezet worden. De LPG heeft een speciale stand waarbij de doorbloeding van de huid wordt bevorderd, het lymfevocht wordt afgevoerd en het verharde weefsel wordt versoepeld. Dit zorgt ervoor dat de klachten bij oedeempatiënten worden verminderd.

Endermologie na liposuctie

De LPG wordt in onze praktijk ook veel ingezet bij patiënten die liposuctie hebben gehad of nog moeten ondergaan. Om de huid voor te bereiden op een liposuctie, kan de LPG goed ingezet worden.

Doordat de doorbloeding van de huid wordt verbeterd, en de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd wordt, kan de huid na de operatie makkelijker herstellen. Dit zorgt ervoor dat er minder blauwe plekken zullen ontstaan, de huid aan zowel de binnenkant als de buitenkant sneller herstelt en er minder kans is op het ontstaan van verklevingen.

Na een liposuctie kan de LPG ook helpen met het herstel. Door de masserende kop wordt het oude bloed van de blauwe plekken sneller afgevoerd. Daarnaast wordt de huid soepeler gemaakt door de LPG waardoor de huid er snel weer glad en gezond uitziet.

Scroll naar boven