Blog

Dermapen

Microneedling

Deel dit bericht:

Een populaire behandeling om huidveroudering, (acne)littekens, zonschade, grove poriën en hyperpigmentatie aan te pakken is microneedling. In deze blog vertellen we hoe de behandeling werkt en wat de voordelen zijn.

Mechanisme microneedling

Microneedling voeren wij uit door middel van een dermapen, dit is een pen waar een opzetstukje met minuscule steriele naaldjes op bevestigd wordt. Met de dermapen glijden we als het ware over de huid, waarbij miljoenen minuscule kanaaltjes gecreëerd worden. Door het ontstaan van deze kanaaltjes kunnen werkstoffen die wij voorafgaand op de huid aanbrengen 80% beter de huid doordringen.

Tijdens de behandeling

Voorafgaand aan de behandeling vindt er een intakegesprek plaats. Op basis van de informatie die wij hieruit halen en onze bevindingen wordt er een behandelplan opgesteld.
Voor optimale resultaten is het van belang de huid ook thuis goed te verzorgen. Dit zal tijdens de intake en gedurende de behandelingen met u besproken worden. Tijdens de behandeling kunt u comfortabel liggen en zullen wij eerst de huid reinigen. Vervolgens wordt de huid onderverdeeld in vlakken. Per vlak wordt een tussenvloeistof aangebracht bestaande uit hoogwaardige werkstoffen of een skinbooster. Vervolgens zullen wij het gehele gebied, per vlak, met microneedling behandelen. We werken in horizontale, verticale en diagonale banen over de huid om te voorkomen dat stukjes worden overgeslagen en zodat er voldoende “kanaaltjes” ontstaan.

microneedlingNa de behandeling

Direct na de behandeling is de huid in zijn geheel rood en op de plekken waar de naaldjes de huid gepenetreerd hebben, kunnen kleine bloedpuntjes zichtbaar zijn. De algehele roodheid zal binnen enkele uren afnemen, de bloedpuntjes zullen binnen 1-2 dagen verminderen.
Eventueel kan er na de behandeling minerale make-up worden aangebracht om de roodheid te camoufleren. Door het herstel en het vernieuwingsproces van de huid kan de huid 1-2 dagen na de behandeling licht gaan schilferen. In de dagen en weken na de behandeling wordt een natuurlijk herstelproces van de huid gegenereerd. Het gevolg is een verhoogde productie van collageen en elastine, evenals herstructurering en totale verjonging van de huid. Daarnaast zullen de gebruikte werkstoffen hun werk diep in de huid doen, waardoor er huidverbetering zal ontstaan.

Voordelen van microneedling

De belangrijkste voordelen van microneedling zijn de korte en milde hersteltijd en de variatie van indicaties waarbij het toegepast kan worden. De roodheid en bloedpuntjes na microneedling herstellen snel, waardoor het niet erg zichtbaar is dat er een behandeling heeft plaatsgevonden. Tevens kan microneedling voor veel indicaties ingezet worden; bij zonschade pakt het bijvoorbeeld zowel huidveroudering als pigment aan.
Wij passen microneedling toe in een kuurverband van 3 tot 8 behandelingen. Het aantal behandelingen en de tijd tussen iedere behandeling is volledig afhankelijk van de indicatie(s) die behandeld worden.

 

 

 

 

 

 

 

Jitske Hoefnagels
HuidTherapeutisch Centrum Breda

Scroll naar boven