Blog

laserbehandeling-vaatjes-1

Ontdek de veelzijdigheid van de vaatlaser

Deel dit bericht:

Veelvoorkomende aandoeningen en effectieve behandelingen

De vaatlaser is een geavanceerd medisch hulpmiddel voor de behandeling van verschillende vaatafwijkingen. Deze gespecialiseerde laser werkt door zich te richten op specifieke bloedvaten in de huid, zonder de omringende weefsels te beschadigen. Hierdoor kunnen verschillende aandoeningen effectief worden behandeld.

laserbehandeling-vaatjes-1

Voor de behandeling

laserbehandeling-vaatjes-2

Na de behandeling

In deze blog zullen we enkele van de meest voorkomende aandoeningen bespreken die met succes kunnen worden behandeld door middel van de vaatlaser.

1. Couperose

Couperose is een veelvoorkomende aandoening waarbij kleine rode bloedvaatjes zichtbaar zijn op het gezicht, vooral op de wangen en de neus. Het kan eruitzien als een constant aanwezige, diffuse roodheid of kleine rode lijntjes op de huid.

2. Spider Naevi

Spider naevi, ook wel bekend als “spinnenkop adertjes,” zijn kleine rode of paarse uitlopers die ontstaan vanuit een centraal punt. Ze kunnen voorkomen op verschillende delen van het lichaam, maar worden meestal gezien op het gezicht, de hals en de borst.

3. Rosacea

Rosacea is een chronische huidaandoening die wordt gekenmerkt door roodheid, zichtbare bloedvaatjes, puistjes en soms zwelling van de huid. De vaatlaser kan de zichtbare bloedvaatjes verminderen en roodheid helpen verminderen, wat resulteert in een verlichting van de symptomen en een betere huidteint (bij rosacea is het ook van belang om de juiste huidverzorging te gebruiken).

4. Angiomen

Angiomen zijn goedaardige gezwelletjes die ontstaan door abnormale groei van bloedvaten. Ze kunnen variëren van kleine rode vlekken tot verheven knobbeltjes.

5. Hemangiomen

Hemangiomen zijn goedaardige gezwellen die bestaan uit een overmatige ophoping van bloedvaten. Ze kunnen zich op verschillende delen van het lichaam bevinden en variëren in grootte. De kleinere variant cherry angioma behandelen wij in de praktijk.

6. Venous lake

Een venous lake is een blauwachtig, zacht knobbeltje dat vaak voorkomt op zonbeschadigde huid, meestal op de lippen of de oren.

Conclusie

De vaatlaser is een veelzijdig hulpmiddel dat een breed scala aan huidaandoeningen kan behandelen. Als je last hebt van een van de besproken aandoeningen, kan een vaatlaserbehandeling je helpen om een gezondere, egale huid te bereiken.

De vaatlaser is over het algemeen veilig en effectief, maar moet worden uitgevoerd door een getrainde en ervaren professional om de beste resultaten te bereiken.

Plan nu jouw intakegesprek voor onze vaatlaserbehandeling en start in de wintermaanden. Met minder zonlicht is dit de veilige periode om jouw huid te behandelen.

Scroll naar boven