Blog

Schimmelnagels

Deel dit bericht:

De meeste mensen zijn weer aan het werk, naar school of anders bezig. 
Helaas zijn de vakanties voorbij. Heeft u ook lekker met blote voeten op het 
strand gelopen?

Of heeft lekker slippers of sandalen aangehad? 
Fijn als onze voeten wat meer lucht krijgen. Maar dan zijn ook de minder 
fraaie dingen zichtbaar. Vooral wat opvalt zijn de schimmelnagels (of ook wel 
kalknagels genoemd).

Vrouwen kunnen nog enigszins proberen ze te verstoppen onder de nagellak, hoewel dat ook niet altijd een geslaagde missie is.
Je krijgt schimmelinfectie door een besmette badkamer, kleedkamer, sauna of via besmet textiel of schoenen, op het moment als de weerstand van je lichaam iets minder is. Daar merk je meestal niets van.

Met laser is de schimmel in de nagel goed te behandelen. Door het laserlicht ontstaat onder de nagel in het nagelbed een temperatuur die voor de schimmel dodelijk is. Meestal zijn hiervoor 2 tot 3 behandelingen nodig. Zodra er met de behandeling wordt gestart is het noodzaak om ook zelf actief de schimmel te bestrijden door bijvoorbeeld alle sokken binnenste buiten te wassen op 60 graden, de schoenen te spuiten met een speciale vloeistof en de nagels in te smeren met een anti schimmel middel gedurende de behandelingstijd.

Met uw inzet en die van ons, kunt u volgend jaar met gezonde nagels open schoenen aandoen of op blote voeten lopen! Meer informatie? Neem dan contact met ons op.

 

 

 

 

 

 

Anneke Huijbregts-Keulaars
HuidTherapeutisch Centrum Breda

Scroll naar boven