Blog / nieuws

Skinboosters

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on email

Zou jij je huid een boost willen geven? Dat kan op verschillende manieren. In deze blog wordt de werkzaamheid van skinboosters uitgelegd.

Mist je huid glans? Last van fijne lijntjes en een vermoeide uitstraling?

Het concept Skinboosters bestaat uit een aantal behandelingen in de praktijk gecombineerd met huidverzorging, die thuis wordt toegepast. Skinboosters zijn geschikt voor iedereen die last heeft van een vale, droge, vochtarme huid die gepaard gaat met verlies van textuur en stevigheid.
Mist je huid glans? Heb je last van fijne lijntjes en krijg je weleens te horen dat je er vermoeid uit ziet? Lees dan snel verder!
Wat zijn skinboosters?

Skinboosters zijn ampullen met concentraties actieve werkstoffen met als belangrijkste ingrediënt: hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een stof die van nature zorgt voor hydratatie en de gezondheid van de huid. Wanneer de huid ouder wordt, neemt de hoeveelheid hyaluronzuur af en ontstaan de kenmerken van huidveroudering.
In de praktijk is keuze uit 7 verschillende Skinboosters, die allemaal bestaan uit hyaluronzuur met ieder andere werkzame stoffen daaraan toegevoegd. Ze zijn voor diverse indicaties in het gelaat en decolleté in te zetten.

Een aantal Skinboosters worden in deze blog uitgelicht om een indruk te geven waarvoor ze ingezet kunnen worden.

De Hyalift 75 Skinbooster: bestaat uit een hoge concentratie hyaluronzuur en een anti-aging complex. Deze Skinbooster voedt de huid en geeft volume.
De Tensor lift Skinbooster: geschikt voor een huid met zonschade of schade door roken.
De HA Eyes is een Skinbooster speciaal voor de huid rondom de ogen. Deze is geschikt voor donkere wallen, volumeverlies rondom de ogen en kraaienpootjes. Deze Skinbooster bevat ingrediënten die helpen om vocht af te voeren. Antioxidanten, vitaminen, mineralen en aminozuren vullen en repareren de huid.

Hoe ziet een behandeling met Skinboosters eruit?

Allereerst zal een intakegesprek plaatsvinden. Hierin wordt besproken wat de wensen zijn en wordt een behandelplan opgesteld. Het beste resultaat wordt behaald door een kuur van minimaal 4 behandelingen te volgen, waarbij iedere 10-14 dagen wordt behandeld. Bij deze kuur horen de benodigde producten om de huid thuis te verzorgen. Afhankelijk van de indicatie wordt er gekozen met welke Skinbooster behandeld wordt. Mochten er meerdere indicaties zijn, kan het zijn dat er een combinatie van verschillende Skinboosters gemaakt wordt.

De behandeling start met het schoonmaken van het te behandelen gebied. Het gebied wordt onder verdeeld in vakken. Per vlak wordt de vloeistof aangebracht en met behulp van de Dermapen dieper de huid ingesluisd.

De Dermapen maakt minuscule en steriele openingen in de bovenste huidlagen. Hierdoor komen de werkzame stoffen uit de Skinbooster tot diep in de huid, waar zij hun werk kunnen doen. Het bewegen van de Dermapen over de huid geeft een prikkend gevoel en kan voor kleine bloedinkjes zorgen.
Na de behandeling kan de huid een aantal uur rood blijven en kunnen er kleine puntbloedingen zichtbaar zijn. Met een camouflerend product is dit goed te verbergen, indien gewenst.
In de dagen na de behandeling neemt de roodheid af en kan het op sommige plekken licht gaan schilferen. Oorzaak is dat de Skinbooster de celvernieuwing in de huid stimuleert. Andere mensen zal het, in de meeste gevallen niet opvallen dat er een cosmetische behandeling is uitgevoerd, omdat de roodheid en schilfering minimaal is.

Bij het afnemen van een kuur van 4 behandelingen wordt altijd een reinigingsproduct, een crème (passend bij het huidtype) en een zonbescherming meegegeven. Na 10-14 dagen kan de volgende behandeling uitgevoerd worden.
Wanneer de gehele kuur is afgerond, kan het resultaat onderhouden worden door eenmaal per 6-8 weken een enkele behandeling te ondergaan.

Wilt u uw huid een boost geven zonder dat de huid daarna dagen rood is of flink gaat vervellen? Dan zijn skinboosters ideaal voor u!

 

Jitske Hoefnagels
HuidTherapeutisch Centrum Breda

 

Scroll naar top
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u akkoord gaat.