Blog

minerale makeup make-up voor acne

Waarom minerale make-up bij acne?

Deel dit bericht:

Minerale make-up is, zoals het woord al zegt, make-up op basis van mineralen.
Er zijn verschillende voordelen aan deze soort make-up. Producten met mineralen zijn langer houdbaar, hierdoor zijn minder conserveringsmiddelen nodig. De geur van mineralen is neutraal, waardoor het ook onnodig is om geurstoffen/parfums toe te voegen aan het product. Deze toevoegingen aan producten vergroten de kans op allergieën of irritaties. Bij minerale make-up is de kans op een overgevoeligheidsreactie dus minder groot. Dit verklaart meteen waarom wij adviseren om make-up of zonproducten op basis van mineralen te gebruiken. Een huid die van zichzelf al gevoelig of geïrriteerd is, zoals bij acne, zal chemische ingrediënten minder goed verdragen. Het gevolg kan zijn dat acne juist toeneemt bij het gebruik van een ongeschikt product.

In onze praktijk adviseren wij de producten van Colorescience. Deze minerale make-up bevat anti-oxidanten, peptiden, zinkoxide en titaniumdioxide. De laatste twee zijn zo verwerkt dat ze de huid niet afsluiten en geven je direct een bescherming tegen de zon. Al de producten van Colorescience bevatten een SPF 20, 30, 35 of 50.

Heb je interesse in minerale make-up? Je bent natuurlijk altijd welkom voor een advies bij één van onze huidtherapeuten. Bel ons op 076 5201180 of vul het contactformulier in.

Britt den Reijer

Britt den Reijer
HuidTherapeutisch Centrum Breda

Scroll naar boven