Blog

Wat is cellulite, sinaasappelhuid

Deel dit bericht:

Cellulite wordt ook wel de sinaasappelhuid of putjes genoemd, dit komt door het typische uiterlijk. De voorkeurslocatie van deze putjes is op de bovenbenen en billen.

Veel vrouwen vinden het onsierend

Bij 90% van de vrouwen komt deze aandoening voor. Het is volkomen onschuldig. Veel vrouwen vinden het ontsierend en wensen een gladde huid.

Cellulite wordt veroorzaakt door vrouwelijke hormonen. Dit is de reden dat mannen zelden cellulite hebben. Door het hormoon oestrogeen is er veel opslag in vetcellen mogelijk en is het bindweefsel losser. Dit tast het omliggende weefsel aan, waardoor de doorbloeding en transport van weefselvloeistof belemmerd raakt.

Behandeling van Cellulite

Veel huidverzorgingsmerken hebben een anti-Cellulite crème in het assortiment. Echter is gebleken dat deze crèmes vaak niet of onvoldoende helpen.
Het is belangrijk om te sporten en gezond te eten. Dit heeft een positief effect op de cellulite.
Het kan zijn dat sporten en gezond eten nog niet tot het gewenste resultaat leiden. Een aanvullende behandeling kan endermologie zijn.

LPG endermologie

Endermologie betekent letterlijk ‘door de huid’. Het is een vrijwel pijnloze behandelmethode van huid, onderhuid en onderhuids bindweefsel.
Met het LPG apparaat wordt de huid via zuiging omhoog gehaald, gemasseerd en op- en afgerold. Door deze beweging voortdurend uit te voeren worden weefselblokkades opgeheven en ontstaat er een intensieve doorbloeding van de huid en de onderliggende bindweefsels.
Bloed- en lymfecirculatie worden extra gestimuleerd, zodat toevoer van zuurstof en afvoer van afvalstoffen sneller gerealiseerd kunnen worden. Verhoogde vorming van collageen- en elastinevezels zorgt ervoor dat de huidtonus weer beter wordt. Hierdoor wordt de huid soepeler, steviger, gladder en gezonder!

Martine Verdaasdonk-Peters
HuidTherapeutisch Centrum Breda

Scroll naar boven